Mezinárodní cyklistický etapový závod pořádá o víkendu TJ Stadion Louny. Dvacátý ročník Mléčného závodu je zařazen do mezinárodního kalendáře UCI, je i součástí Českého poháru kadetů. Na startu by se měli objevit všichni nejlepší čeští kadeti (15 a 16 let), ale také závodníci z Belgie, Dánska, Nizozemí, Německa, Rakouska, Polska, Slovenska a Maďarska.

Start první etapy je naplánován už na pátek 13. července. Startovat by se mělo v 17 hodin v Tuchořicích. První etapa se pojede mezi obcemi Tuchořice, Markvarec, Hřivice, Lipno a zpět do Tuchořic. Okruh, který měří deset kilometrů, budou závodníci muset absolvovat sedmkrát. V sobotu 14. července v 9.30 hodin startuje časovka jednotlivců. Pojede se na trati Lenešice – Postoloprty – Vrbka – Výškov – Břvany – Lenešice.

Celkem pojedou závodníci pouze proti stopkám třináct kilometrů. Odpoledne bude závod pokračovat kritériem v lounských ulicích. Na dvoukilometrový okruh ulicemi Loun vyrazí cyklisté v 16 hodin, pojedou ho celkem dvanáctkrát. Start závěrečné nedělní etapy je naplánován na devátou hodinu do Dobroměřic. Pojede se obcemi Nečichy – Chožov – M. Týnec a Chraberce. Cíl je opět v Dobroměřicích. Vyhlášení výsledků proběhne ve 12.30 hodin v lounské restauraci Stromovka. Během závodu musí řidiči počítat s částečným omezením dopravy v místě konání etapy.