Po vleklých zdravotních potížích se Kamil rozjíždí letos pozvolna. Vzdal první závod Českého poháru v Lounech 28. září, druhý den skončil 5. v Plzni a v Uničově dojel čtvrtý. V sobotu 13. října v Dottignies v závodě A2 vyhrál Sven Nijs a Kamil skončil na pěkném 14. místě. V neděli při závodě Superprestige v Rudervoorde byl opět nejrychlejší Belgičan Nijs před naším Zdeňkem Štybarem a třetí byl další Belgičan Bart Wellens. Destátý skončil Petr Dlask a 14. Radek Šimůnek, ale Ausbuher ve výsledcích nefiguroval. „

Nečekaný pád

Jezdil jsem ve druhé skupině, vypadalo to dobře, ale pak přišel pád,“ líčil lídr podbořansko–belgického týmu Asypay Group. „První mulda mě vyhodila ze stopy, letěl jsem přes řídítka a rukou padl na kůl, vytyčující trať. V první moment jsem se lekl, že mám zlomené předloktí,“ ukazoval po návratu ruku zhmožděnou nárazem.

„Čest našeho týmu zachraňoval Dietr Vanthourenthout osmým místem a na 22. byl Tim Van Nuffel,“ chválil další jezdce jednatel klubu Zdeněk Ausbuher. Dnes odjíždí se svým syny, jezdcem Kamilem a mechanikem Zdeňkem mladším k nedělnímu závodu SP do belgického Kalmthoutu. Za týden 27. října příznivci Kamila uvidí v Táboře, kde se jede II. závod SP.