Třiadvacátou medaili pro Českou republiku za 16let působení u reprezentačního týmu ČR v cyklokrosu si připsal mezi aktiva Milan Chrobák ze Stadionu Louny, který se o víkendu loučil s prací asistenta reprezentačního trenéra.

Na startu sobotního závodu Mistrovství světa juniorů v Táboře měl i svého oddílového svěřence Vojtěcha Nipla, úřadujícího mistra republiky, který je nejmladším členem týmu ČR a jako jediný může startovat na MS v Německu i v příštím roce. „Jako oddílový trenér i z pohledu reprezentace jsem s Vojtovým výkonem spokojen“, řekl trenér Milan Chrobák. „Přestože startoval až z páté řady, brzy se propracoval za vedoucí skupinu a nebýt technických problémů, mohl pomýšlet na umístění kolem 10. místa.“

Spadlý řetěz znamenal propad

Nipl měl smůlu ve druhém z pěti okruhů, kde mu před nájezdem do cílové rovinky podklouzlo kolo a při tom mu spadl řetěz. Než ho nasadil, předjelo ho nejméně šest soupeřů.

Vojtěch statečně bojoval o co nejlepší umístění a nakonec byl klasifikován na 18. místě se ztrátou 1:40 minuty za vítězem.

Zlatý dojel Čech Tomáš Paprstka

Zlatou medaili vybojoval ve strhujícím finiši Tomáš Paprstka v souboji rameno na rameno s Francouzem Juliánem Alaphilippem a krásné čtvrté místo potvrdil druhý z Čechů Matěj Lasák. Třetí z našich skončil Radek Polnický na 11. místě a 16. byl Michal Boroš o 9 vteřin před Niplem.

Šampionát v zasněženém Táboře tak začal nádherně pro české barvy v reprezentační derniéře Milana Chrobáka. O to více se návštěvníci těšili na nedělní závody žen a Elite, kde Češi mysleli na další medaile. Více o MS na celostátní straně sportu.