Nedaří se podle představ. Tak mohou lounští cyklokrosaři hodnotit poslední závody světového poháru, včetně toho v Římě. Devatenáctiletá Martina Mikulášková, která v této sezoně už nakoukla i do první desítky, dojela v Itálii až na pětadvacátém místě, s téměř pěti a půl minutovou ztrátou za vítěznou Marianne Vos z Nizozemí. Druhá dojela Katherine Comptonová z USA a třetí projela cílem Češka Kateřina Nash. Stejně jako Mikuláškové se nedařilo ani další české cyklokrosařce, Pavla Havlíková dojela osmnáctá. V průběžném pořadí světového poháru patří Mikuláškové čtyřiadvacátá příčka. 

Spokojen určitě nebyl ani Vojtěch Nipl, který v úvodním závodě také atakoval první desítku, tentokrát v Římě dojel až dvacátý. Z českých cyklokrosařů ho předjel jen Boroš, který byl šestnáctý. Třiadvacítkář Nipl ztratil na vítěze Alaphilippa z Francie minutu a půl. V průběžném hodnocení světového poháru patří Niplovi také dvacátá příčka. 

Lounský cyklokrosař teď pojede ve Stříbře, kde se koná republikový šampionát Elite za účasti Zdeňka Štybara. Pak na oba lounské závodníky čeká ještě světový pohár v Hoogerheide, na přelomu ledna a února se pojede premiérové mistrovství světa v USA, kam by měli oba jezdci s reprezentací zamířit.