Cyklistický oddíl Stadion Louny pořádá v pátek 28.září I. závod národního poháru v cyklokrosu. V letošním roce to je pod názvem TOI TOI CUP 2007/8. Závod je současně zařazen do seriálu Světového poháru II.kategorie. Pouze tento víkend v Lounech a Plzni a potom až na mistrovství republiky 5.ledna 2008 se sejde na startu kompletní špička českého cyklokrosu.

Na trati v Lounech uvidíme 5 mistrů světa - Štybara, Ausbuhera, Mlynáře, Lukeše a Bínu, 3 medailisty MS - Dlaska, Šimůnka a Polnického a další reprezentanty účastníky světových šampionátů - L. a Fr. Kloučka, Kyziváta, Chrobáka, Bambulu, Mengera a Kyptovou. Mezinárodní konkurenci budou tvořit reprezentanti Slovenska v čele s juniorským mistrem Evropy a vícemistrem světa Gavendou, Němci v jejichž družstvu budou mistr Německa Sickmuller i druhý Birkenfeld, ambiciózní Poláci a přihlášen je i zástupce Kanady.

Start hlavního závodu, jehož garantem je MÚ Louny, je ve 14.00 hod.,kdy startuje elitní kategorie mužů. Závody mládežnických kategorií zahajují v 11.00 hod. žáci, pokračují v 11.30 hod. kadeti a završí ve 12.30 hod. junioři, kde startují všichni závodníci, kteří jsou zařazeni do juniorského reprezentačního družstva.

V rámci konání této významné sportovní soutěže připravili pořadatelé zajímavou akci také pro návštěvníky. Před hlavním závodem odstartuje ve 13.30 hodin vložený závod pro příchozí, kteří si mohou prověřit vlastní síly při závodě na 1 okruh. Pod názvem „Po stopách mistrů světa“ mohou vyzkoušet svoje schopnosti a dovednosti na kolech všeho druhu na trati, kde po nich budou bojovat i mistři světa o vítězství v úvodním závodě TOI TOI Cupu.

Vítěz hlavního závodu si odnese 10.500,- Kč a i pro tři nejlepší jezdce vloženého závodu mají pořadatelé připraveny zajímavé ceny.