Generálka na světový šampionát, který se už za týden pojede v belgickém Zolderu, se nepodařila lounské cyklokrosařce Martině Mikuláškové. V Hoogerheide dojela ve světovém poháru na 40. místě. Nenapodobila svůj zlatý výkon z republikového šampionátu, naopak opět ukázala, že v této sezoně se jí nedaří. Mikulášková ale stále doufá, že před MS, které je stejně jako MČR pro ni vrcholem sezony, se „dobře vyspí" a přiveze dobrý výsledek.

V Hoogerheide Mikuláškové opět nevyšel start, už na asfaltu se rychle propadala, a místo kolem patnácté pozice, kde by se podle předpokladů měla pohybovat, vjela do terénu až na 35. místě.

Navíc na extrémně blátivé trati, které lounská cyklokrosařka právě nemiluje, se dál propadala a propadala, nepodařilo se jí propracovat výš. Nakonec dojela v holandském Hoogerheide, tedy na místě, kde zajela zatím svůj nejlepší výsledek na MS (v roce 2014 tam skončila jedenáctá - pozn. red.), až čtyřicátá.

Až pět minut a osmačtyřicet vteřin za vítěznou Sophie de Boerovou z Nizozemí. Předčila ji tentokrát také mladičká Nikola Nosková, kterou jinak běžně poráží.

V Belgii to snad vyjde

Před MS ne moc pozitivní zprávy, lounská cyklokrosařka, pro kterou je šampionát spolu s MČR hlavním vrcholem ne úplně povedené sezony, ale doufá, že se jí podaří za týden v Belgii zajet dobré umístění. Doufá, že bude mít svůj den. Před rokem byla na MS kvůli technickým problémům na 16. pozici, rok předtím na 11., nejlépe z Češek, letos chtěla útočit na první desítku. Nejen na MS, ale i ve světovém poháru.

Jenže… Sezona Mikuláškové vůbec nevyšla podle představ. Tedy až na mistrovství republiky.

Trápila se, nemohla dohnat tréninkové manko. V domácím poháru oslavila jen jediné vítězství, rok předtím jich nasbírala deset. Ve světovém poháru dojela 40. v Hoogehreheide, 52. v Zolderu, 36. v Namuru, nejlépe 17. v Koksijde a 32. ve Valkenburgu. Přitom v sezoně minulé hned čtyřikrát prošla do první světové desítky, patřila do světové špičky, nejlépe byla 6. v Koksijde.

Připomeňte si: Překvapení! Mikulášková na písku ujela hvězdě sezony Havlíkové a je šampionkou

I přes velké trápení v sezoně se jí ale podařilo výborně zajet na republikovém šampionátu v Kolíně. Výborně se s trenérem Chrobákem připravila, jela famózně, předčila i favorizovanou Pavlu Havlíkovou a potřetí v kariéře, i když tentokrát hodně překvapivě, oblékla dres mistryně republiky. Její fanoušci věří, že něco podobného, dobrý výkon, by mohla předvést i na MS. Uvidíme…