Ve třetím kole Českého poháru v cyklokrosu TOI TOPI Cup, který se jel v sobotu v Uničově, si v Elite všichni tři zástupci lounského okresu polepšili. Navíc kadet Stadionu Louny Vojtěch Nipl vybojoval druhé místo. Uvolněný trůn po vítězi prvních dvou závodů Štybarovi rychle obsadil dosud dvakrát druhý Zdeněk Mlynář.

Mlynář dojel s přehledem

V polovině závodu (na 11 okruhů po 2500 metrech) se utrhl z vedoucí skupinky, že mu nestačil ani Petr Dlask, který nastoupil až do třetího závodu. Mlynář tak vyhrál s téměř půlminutovým náskokem a postoupil do čela žebříčku ČP. Třetí skončil podruhé za sebou Radek Šimůnek a čtvrtý projel cílem podbořanský Kamil Ausbuher před Václavem Metličkou (Slovensko), 6. byl Vlad. Kyzivát. Sedmý lounský Jan Chrobák dosáhl stejné umístění jako v úvodním závodě v Lounech. Za ním dojeli táborští Menger a O. Bambula, pak bratři Kloučkové a 12. Martin Bína.

Třetí zástupce okresu a nováček v Elite Marek Farkaš z Loun, jezdící nyní za Lok. Beroun, byl klasifikován ze 41 startujících na pěkném 20. místě, což mu k dosavadnímu prvnímu bodu v žebříčku vyneslo dalších 11, čímž se posunul v průběžném pořadí o devět míst na 30. příčku včetně zahraničních závodníků. „Začátek závodu byl pro mne katastrofální. Ve druhém okruhu jsem nasbíral 20 vteřin ztráty. Při tempu, jaké nasadil Dlasky, se to pak už nedalo sjet,“ líčil po dojezdu Kamil Ausbuher, zotavující se z velkých zdravotních problémů.

Dlouhou dobu tahal druhou skupinu, kde se aktivita zlepšila, až když se k ní přidal jeho někdejší partner Metlička. „Teprve ve druhé části závodu se mi to rozjelo podle představ, ale na lepší než čtvrté místo to ještě nestačilo.“

V průběžném pořadí vede Mlynář se 160 body před Štybarem 120 a Metličkou 98, čtvrtý je Šimůnek s 90 a 5. Lukáš Klouček s 81 body. Šestý v pořadí je zatím Ausbuher ziskem 75 bodů, hned za ním má 7. Chrobák o jediný bod méně, 8. Fr. Klouček nasbíral 70 bodů atd. Na 30. místě má Farkaš 12 bodů stejně jako získali za ním zatím umístění Kincl a Vobora. Další závod ČP TOI TOI Cup se jede 13. října v Hlinsku, kde už bude chybět většina reprezentantů včetně Kamila Ausbuhera, neboť je čekají zahraniční starty a také nejprestižnější Světový pohár.