Jeden z vrcholů cyklokrosařské sezony je tady. O víkendu se jede republikový šampionát, na medaile budou v Kolíně útočit také závodníci s lounskými kořeny. Mikulášková i Nipl obhajují loňská stříbra.

Takřka každý rok je Martina Mikulášková kandidátkou na zlatou medaili. Už dvakrát dokázala titul získat, v minulých sezonách řádila i ve světových pohárech. Ale… Tentokrát ji odborníci trochu v předpovědích opomíjejí. Připomínají totiž její nepovedenou sezonu. Lounská cyklokrosařka se trápí a nedosahuje výsledků jako v minulých letech. Přesto chce na medaile útočit, velkou favoritkou ale bude Havlíková, která má excelentní formu. Uvidíme, zda Mikuláškové forma přijde na mistrovství republiky. Mikulášková odstartuje na trati v Kolíně v sobotu 6. ledna ve 12.15 hodin.

Ve 13.50 pak vyrazí do terénu muži. Mezi elitou se bude „prát" o co nejlepší umístění také Vojtěch Nipl. Držitel bronzu a z loňské sezony také stříbra z republikových mistrovství dospělých. Jeho největšími soupeři v Kolíně na technické a asi blátivé trati budou Šimůnek, Boroš, loňský mistr Ťoupalík nebo Paprstka.