Ve čtvrtek 30. května se na hřišti ZŠ Přemyslovců v Lounech uskuteční okresní kolo v OVOV (Odznak všestrannosti olympijských vítězů). Pořadatelem je ZŠ Postoloprty ve spolupráci se společností DECARO RMG Roberta Změlíka a Romana Šebrleho a ve spolupráci s lounskou ZŠ Přemyslovců. Jedná se o soutěž družstev a jednotlivců v plnění sedmi disciplín OVOV.

Závodit se bude v těchto disciplínách: sprint na 60 m, hod medicinbalem přes hlavu, dvouminutové skákání přes švihadlo, trojskok snožmo z místa, kliky za dvě minuty, sed lehy za dvě minuty a dribling mezi metami vzdálenými 10 metrů, také po dobu dvou minut.

Soutěže osmičlenných družstev (4 děvčata + 4 chlapci) se mohou zúčastnit žáci škol s ročníkem narození 2002 až 1999. Soutěž jednotlivců je vypsána pro ročníky narození 1998 až 2003. Všechny školy okresu Louny obdržely propozice a mohly se přihlásit. Samotný závod bude zahájen nástupem v 9.00 hod a bude probíhat asi do 14.00 hodin.

Kromě zástupců hlavního organizátora DECARO RMG se soutěže zúčastní některý z bývalých českých olympioniků, účast přislíbili též senátor za Lounsko Marcel Chládek a zástupce ústeckého hejtmana. Nejúspěšnější družstva i jednotlivci postoupí do krajského finále, které se bude konat 3. června v Chomutově. Další informace o samotném projektu OVOV je možno získat na www.ovov.cz .

Zdeněk Pištora