Za kulatým číslem deset se po víkendu skrývá vylepšení oddílového rekordu v počtu neprohraných utkání družstva mužů v řadě.

Lokomotiva měla jako již tradičně v této sezóně pomalý rozjezd a v obou utkáních prohrávala, ale nepříznivý stav se jí vždy podařilo otočit k vlastní výhře. Louny těsně porazily béčko Lovosic 2:1 a poradily si s Wings Most 7:4.

Na výtečnou se Lokomotivě dařila hra v oslabení a střelecky se prosadily obě útočné pětice. Martin Pihrt se dokonce proti mosteckým blýskl hattrickem. Pochvalu krom celého týmu zaslouží též junior Paseka, který zaskakoval na nezvyklém postu v obraně a až na jednu chybu hrál beka výtečně.

Lokomotiva se po tomto turnaji s 31 body stále nachází na třetí (postupové) pozici. Čtvrtý Chomutov má bodů stejně, a tak zápas Loun s Chomutovem na domácím turnaji v dubnu bude téměř jistě pro postupovou tajenku velmi důležitý. Do konce soutěže se ještě hraje o 12 bodů.

TJ Lovochemie Lovosice Veterans – TJ Lokomotiva Louny 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Lovosičtí měli na svém kontě před tímto zápasem pouze jedinou prohru, což spolu s výsledkem posledního vzájemného střetnutí (8:3 pro veterány) znamenalo pro Lokomotivu těžké utkání se soupeřem, který rozhodně nedá body lacino. Lounští si dali za úkol hlavně nepovolit soupeři takové brankové hody jako minule a z poctivé obrany vyrážet do rychlých protiútoků.

Již teď můžeme prozradit, že se jim to podařilo na výbornou. V první třetině sice ještě lounská defenziva občas zaskřípala, a dovolila tak Hrdličkovi šťastným bekhendem poslat Lovosice do vedení 1:0, ovšem Zelenka ke konci třetiny z rychlého protiútoku vyrovnal a hrálo se opět od nuly.

Po zbytek zápasu se na palubovce odehrával svižný a pohledný florbal, ve kterém Louny poctivě a s nasazením bránily a snažily se uspět z brejků a Lovosice ostřelovaly Charvátovu bránu ze střední a větší vzdálenosti (obrana je o moc blíž nepustila a to ani v oslabeních). O výsledku nakonec rozhodl Herinkův brejk z poloviny poslední části. Závěrečný nápor už se Lounským podařilo ustát a zaslouženě si ze zápasu odnesli vydřené vítězství.

Góly (nahrávky): 6. Hrdlička (Srpek) - 13. Zelenka (Beníšek), 37. Herink; vyloučení 2:4; využití 0; střely 24:14.

TJ Lokomotiva Louny – FBC Wings Most B 7:4 (1:2, 2:1, 4:1)

I v tomto utkání měla Lokomotiva soupeři co oplácet. Minule o branku prohrála (3:4) a i nyní jí Wings nastříleli 4 góly. Ovšem Lounům se tentokrát mnohem více dařilo střelecky a hlavně se nepoložily i při nepříznivém vývoji skóre. Zápas začali totiž mnohem lépe hosté.

Lounští se ani pořádně nerozkoukali a po deseti minutách prohrávali 0:2. Celou první třetinu byl Most lepším týmem a nebýt Pihrtova úspěšného brejku ve 14. minutě, tak by byl nástup do druhé části z pohledu Loun celkem nepříjemný. Už ve druhé třetině se však hra Loun znatelně vylepšila. Nejprve opět Pihrt z dalšího brejku vyrovnal na 2:2, pak si sice vybral slabší chvilku Paseka a nabídl soupeři vedení na zlatém podnose, ovšem převaha Lokomotivy byla už v tu chvíli jasná. Do konce druhé třetiny z ní Louny vytěžily srovnání a vrhly se do třetí části.

V posledním dějství pak lounští už jasně kralovali - i soupeř jim to čtyřminutovým vyloučením sám usnadnil. Přímo při přesilovce sice branka nepadla, ovšem čtyři vteřiny po jejím skončení už ano. Domácí pak postupně navýšili vítězství až na 7:3 a Pihrt poslední brankou dokončil svůj hattrick.

Góly (nahrávky): 14., 21. a 44. Pihrt (2x Stránský), 30. Herink, 38. Zelenka, 39. Bartoš (Stránský), 44. Semrád – 3. Bartko (Andrea), 10. Kasal (Krejčík), 26. a 44. Wildumetz (Bartko, Kasal); vyloučení 0:1 Bartes 10 min. os.t.; využití 0; střely 30:20.

Sestava: Charvát M., Semrád V., Prokeš J., Svoboda M., Paseka M., Herink J., Beníšek M., Zelenka M., Stránský V., Bartoš J., Pihrt M.

(vos)