Hned v prvním jarním kole se lounští házenkáři vydali až do daleké Olomouce, kde je čekal nováček první ligy. Lokomotiva se ale v jarní premiéře rozjížděla hodně pomalu, v první půli hodně ztratila, ve druhé už ztrátu nedokázali lounští házenkáři dohnat a body tak nechali soupeři.

Na cestu se vydali Lounští v nepříliš vysokém počtu, neboť je tým sužován zraněními. Dlouhodobě ze hry je obranný specialista Dvořák, brankář Dedera, spojka Zabloudil a pivot Svoboda. Brankář Kerner byl nemocný a když k tomu přidáme i zimní odchod Kotěšovce do Německa a neúčast Klimta s Breckem, kteří si plnili extraligové povinnosti, tak kádr čítal všehovšudy deset jmen.

Úzký kádr se začal „nevyplácet" už v první půli, od 12. minuty domácí sedmigólovou šňůrou odskočili ze 6:5 na hrozivých 13:5 a hosté z Loun brali time-out. Lounští házenkáři působili ospale, nedařilo se jim proměňovat vyložené šance, natož bránit, a tak domácí s chutí přidávali další branky. To vše vyústilo v poločasových 19:11 pro Olomouc.

O pauze hecoval Sochor

Jelikož na zápase nebyl přítomen ani hlavní trenér Hanus, role kouče a zároveň poločasového hecíře se ujal zkušený Sochor. Jeho slova v šatně si hráči evidentně vzali k srdci, protože ve druhé půli vyběhly úplně jiné Louny. Zpočátku sice chvíli náskok domácích dál narůstal, až na 10 branek, ale pak Lokomotiva zapnula a mohutně stahovala.

Domácí najednou nevěděli, co hrát a na každý gól se nadřeli. Proti vysunuté hostující obraně ztráceli jednoduché míče, dostávali góly z rychlých útoků. V 18. minutě svítil na ukazateli skóre stav 25:24 pro domácí a ti si brali time-out. Pak ovšem přišla dvě hloupá lounská vyloučení, hra ve čtyřech, což byla znovu voda na mlýn domácích, kteří odskočili opět na rozdíl pěti branek. Ten už se lounským házenkářům dorovnat nepodařilo a odjeli s hořkou porážkou 30:32.

Olomouc - Louny 32:30 (19:11)

Lounům patří v tabulce první ligy po porážce až sedmá příčka, po dvanácti kolech vede Zlín. První jarní utkání v Lounech sehraje Lokomotiva v neděli 3. března od 13 hodin proti Bystřici.

(lok, hd)