Žatečanky jako jedny z kandidátek sestupu startovaly v obou závěrečných zápasech venku. V sobotním utkání na hřišti vedoucího družstva Dobrušky, kde se bodový zisk neočekával. Poslední nadějí tak zůstával nedělní zápas v Krčíně.

Sokol Dobruška - Šroubárna Žatec 22 : 16 (10:9)

Proti ligovému lídrovi Žatečanky bojovaly a předem nic nevzdávaly. Ještě v polovině druhého poločasu se museli domácí strachovat o výsledek, to vedli jen těsně 17:15. Až samotný závěr utkání rozhodl o předpokládaném vítězství Dobrušky.

Sokol Krčín - Šr. Žatec 18 : 25 (9 : 17)

Nedělní utkání mělo definitivně rozhodnout o ligových ambicích Žatečanek. Jen vítězství je mohlo zachránit za předpokladu, že podobně ohrožená Studénka prohraje v Klášterci. Byl to nejlepší výkon sezony, domácí se nestačili divit, s jakým nasazením a bojovností se po celý zápas prezentoval hostující celek. Po vítězném konci radost žateckým děvčatům dlouho nevydržela. Zpráva z Klášterce o vítězství Studénky je definitivně odsoudila k sestupu.

Sestava a branky: Bobková – Samková, Pourová, Schneiderová – Bilohuščinová (14), Wüstová (13), Doskočilová (8), Čítková (6).