Po nešťastně prohraném domácím utkání s Mladou Boleslaví se chtěli házenkáři lounské Lokomotivy ukázat svým příznivcům v lepším světle. Příležitost měli hned v následujícím utkání, ve kterém hostili rezervu prvoligového Náchoda.

Trenér domácích postavil hned šest hráčů ze staršího dorostu, kteří již měli za sebou vítězné dopolední utkání a ti se mu odměnili výborným výkonem.

První branku utkání sice dali hosté, ale to bylo také naposledy, kdy vedli. Pak chvilku trvalo, než se domácí rozjeli, ale sérií pěti branek se ve 12. minutě ujali vedení 7:2. Sedmou branku svého týmu a první za muže zaznamenal Pavel Kunc. Náchod sice dvěma góly snížil, pak ale následovala další pětibranková série Loun a o výsledku se zdálo být rozhodnuto. Po 24. minutách hry vedly Louny 13:5. Rozjetá Lokomotiva zvolnila tempo a povolila v obraně, čehož hosté využili ke zkorigování výsledku tříbrankovou minisérií. Louny si vzaly minutu a půl před koncem oddechový čas. Závěr poločasu však stejně patřil Náchodu, který snížil své manko na čtyři branky.

 Starší žáci Loun (v bílém) nastříleli Děčínu dvanáct branek.
Žáci hokejového Slovanu Louny si s chutí zastříleli

Na první branku druhé půle se muselo počkat až do 33. minuty, kdy se trefil Jetenský. Pak už se Lokomotiva opět rozjela, postupně se svému soupeři vzdalovala a nepřipustila změnu ve vývoji utkání.

„Utkání nám sedlo. Kromě závěru prvního poločasu, kdy nám chvilku trvalo, než se kluci po střídání srovnali na svých postech. Skvěle zahráli Jetenský s Holubcem, kteří kromě utkání s našim dorostem odjeli odehrát zápas dorostu za Lovosice a pak nám ještě výrazně pomohli. K výsledku nám dopomohla i kompletní obrana s Pourem a Holubcem, za kterými výborně zachytal Perský,“ slovy chvály nemusel po utkání šetřit spokojený trenér Kamil Sochor.

Proti béčku Lovosic

Nyní budou mít Louny volno a nastoupí až 8. dubna v Lovosicích, proti B týmu extraligových Lovců.

Úspěšná byla také mužstva dorostenců, která hrála před hlavním utkáním mužů. Nejdříve nastoupil starší dorost, který doslova smetl Náchod výsledkem 41:22 (18:8). Nejlepším střelcem v tomto utkání byl Pour se 12 brankami. Louny jsou v druholigové tabulce na 3. místě s bodovým odstupem za Libercem a Pardubicemi.

Zámecký park v Krásném Dvoře
Turisté plánují pochod u zámku v Krásném Dvoře

Následovalo utkání mladšího dorostu. Náchod, který je na čele tabulky, si nakonec odvezl svou druhou porážku v sezoně. Louny porazily Náchod 39:36 (20:18). Mladší dorost Loun je v tabulce 2. ligy na 4. místě s odstupem 4 bodů na první Náchod.

Jaroslav Tošner