Místo snahy o gól přání soka pokořit alespoň faulem. Tak vypadalo víkendové utkání hokejbalistů Loun proti Děčínu.

Přestože herně se soupeři minimálně vyrovnali, disciplína nebyla silnou stránkou domácích.

Drtivý nápor domácích, protiútok a gól v lounské síti. Další, téměř tříminutový tlak v hloubi děčínského obranného pásma, opět protiútok a znovu branka v domácí svatyni. Jako ze zlého snu začali zápas hokejbalisté Loun, přesto, že si několik minut předtím v kabině řekli, jak budou hrát na začátku střetnutí zodpovědně dozadu.

Ani to ale nestačilo. Jen co začala druhá třetina utekli hosté potřetí a opět se jim zadařilo. Třetí branka Louny dokonale zlomila, jejich hra poté už vůbec nepřipomínala hokejbal, ale spíše zápas, když někteří hráči se místo na míček soustředili jen a jen na faulování soupeře, mnohdy i zákeřné. Děčínští hráči toho s úsměvem na rtech využili a místo oplácení se disciplinovaně věnovali hře a trestali i počtvrté a popáté. Louny se až v závěru zmohly na jedinou odpověď, když se střelou z kruhů prosadil Svatopolský. Další prohra Loun znamená jen upevnění jejich poslední pozice v tabulce 2. Národní hokejbalové ligy. Poslední šanci na odčinění podzimních nezdarů budou mít hokejbalisté Loun příští víkend, kdy v sobotu zavítají do Karlových Varů a v neděli se utkají s C týmem Mostu.

Louny – Děčín 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Gól Loun: Svatopolský

Sestava: Turza – Kožarský, Hořák, Walter, Svoboda – Janeček, Mynařík, Szabo, Budiš, Baňka, Sláma, Šimek, Svatopolský, P. Lenkvik