Dobrý pohyb, tři kompletní útoky, disciplinovanost. Věci na podzim u lounských hokejbalistů takřka nevídané byly k vidění při jejich prvním jarním zápase v Ústí nad Labem. A nesly své ovoce, Louny slaví potřebné body. Zbývá už jen jediné – vydržet.

Louny začaly v Ústí v prvním zápase jarní části sezony 2. národní hokejbalové ligy zostra hned od začátku. Po pár minutách vytvořili závar před domácí brankou Ditrich a Janeček a prvně jmenovaný nakonec dotlačil míček za brankovou čáru. O chvilku později se lounští hráči radovali podruhé, tentokrát při nich ale stálo velké štěstí. Derfler vystřelil z poloviny hřiště nepříliš prudkou střelu po zemi, brankář domácích ale balonek minul a před první přestávkou to bylo už 2:0 pro Louny. „Řekli jsme si, že budeme hrát zodpovědně zezadu, kluci to splnili a navíc přidali i branky. Ve druhé i třetí třetině už jsme si výsledek hlídali, nepřipustili jsme žádné drama, za což jsem moc rád,“ hodnotil po utkání Radek Tengler, trenér lounských hokejbalistů.

Ale určitě i lounský trenér měl obavy, aby se neopakoval tradiční scénář, který jeho svěřenci předváděli na podzim. Lehce ztratit vedení kvůli nedisciplinovanosti, to Louny rozhodně umějí, tentokrát ale jakoby na hřišti bylo jiné mužstvo. Louny hrály dál zodpovědně a přidaly nakonec i dvě pojistky. Nejprve se trefil Mistoler a pak i Svoboda zdálky.

„Pokud takto vydržíme hrát i dál, určitě se zvedneme. Nechci toto vítězství přeceňovat, ale pomohlo nám, teď už je to jen na týmu, aby vydržel hrát a chovat se stejně i dál,“ doufá Tengler.

Louny totiž bojují o play off a potřebují každý bod. Na podzim lehce ztrácely, výhrou nad Ústím ale svým soupeřům ze spodních pater tabulky zase o něco odskočily. Příští víkend hrají lounští hokejbalisté ve třetí nejvyšší soutěži hned dvakrát, jednou venku v sobotu, v neděli pak doma.

DDM Ústí n. L. – Louny 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)


Branky Loun: Ditrich, Derfler, Mistoler, Svoboda

Sestava Loun: Turza – Derfler, Svoboda, Sak, Boublík – Janeček, Ditrich, Gál, Sláma, A. Szakal, Mistoler, Kadlec, Dlouhý, Drásta, Trýzna