Další „osobní rekord" zlomila lounská rodačka Karolína Plíšková. Nedávná účastnice finále US Open a vítězka turnaje v Cincinnati se aktuálně posunula na pátou příčku světového žebříčku. Její dvojče Kristýna, která zaznamenala první triumf na nejprestižnějším tenisovém okruhu WTA, je šedesátá čtvrtá.

Pro čtyřiadvacetiletou ranařku z Loun Karolínu Plíškovou je páté místo dosud nejlepším umístěním v kariéře. Dosáhla na něj poté, co se probojovala do třetího kola turnaje v Pekingu. Pozici mezi nejlepšími tenistkami světa si ale upevnila hlavně před časem, když prošla fantasticky až do finále grandslamu US Open, a také výhrou na velmi ceněném klání v Cincinnati.

Karolína a Kristýna PlíškovyZdroj: DENÍK/Michal Káva

Karolína dosud dokázala vyhrát šest turnajů série WTA. Kromě Cincinnati triumfovala letos triumfovala také v Nottinghamu. Loni získala turnajový titul v Praze, roce 2014 v Soulu a Linci a v roce 2013 v Kuala Lumpuru.

Dvojče Kristýna nedávno také poprvé na okruhu WTA uspěla, získala titul z Taškentu. Ten jí výrazně pomohl usadit se trvaleji v první stovce, po úspěšné kvalifikaci v Linci je nyní na čtyřiašedesátém místě žebříčku.