Dva nadějné tiebreaky, oba nakonec ale prohrané. Po tom druhém, který znamenal konec nadějí Kristýny Plíškové na grandslamu v New Yorku letěla raketa k zemi. Pětadvacetiletá Češka se na sebe hodně zlobila. „Potřebovala jsem si ulevit,“ vysvětlovala po zápase lounská rodačka. S US Open se loučí ve druhém kole, nestačila na Slovenku Rybárikovou 6:7 a 6:7. Ta ve Wimbledonu, také ve druhém utkání, vyřadila tehdy její sestru Karolínu. „Pomsta“ tedy nevyšla.

"Má životní sezonu. Podle toho se jí hraje. Je znát, že má hodně vyhraných zápasů. Já jsem se snažila hrát agresivně, ale nestačilo to,“ smutnila v rozhovoru po utkání Kristýna Plíšková. Pak také označila soupeřčin tenis za ošklivý, oku diváků prý moc „nelahodí“.

Kristýna Plíšková na letošním turnaji v Olomouci
Bacha, větrák! Utahují si ze mě, smála se na US Open Kristýna Plíšková

V prvním kole lounská rodačka přehrála Japonku Misu Eguchiovou (316. tenistka světa) 6:2 a 6:2. Ve druhém lounská rodačka, jedenačtyřicátá hráčka žebříčku, narazila na Magdalenu Rybárikovou (32. tenistka světa), letošní semifinalistku Wimbledonu.

První sadu Češka ztratila až v tiebreaku 6:7, podobný scénář se pak opakoval i ve druhé sadě. Její ztráta ale mrzela ještě více. Kristýna Plíšková totiž vedla už 4:2, poté měla ještě za stavu 6:5 dva setboly. Oba ale Rybáriková při svém podání odvrátila. Nakonec tak Plíšková ztratila set opět v tiebreaku 6:7, duel ukončila esem.

Lounská rodačka se na druhém konci dvorce na sebe hodně vztekala. Byla na sebe hodně naštvaná, mrštila raketou o zem. „Mrzí mě hlavně druhý set, kdy jsem vedla 6:5 a 40:15. Hodila jsem si pak raketou a trochu se mi ulevilo, už je to pryč,“ říkala pak Češka novinářům.

Karolína Plíšková
Královna Karolína sní sen o grandslamu. První krok zvládla

Rybáriková tak má letos na kontě „skalp“ obou sester Plíškových. Ve Wimbledonu, také ve druhém kole, totiž porazila i současnou světovou jedničku Karolínu. Pomsta tak v New Yorku nevyšla.

Kristýna Plíšková do druhého kola US Open proklouzla teprve podruhé v kariéře. Poprvé se tak stalo v roce 2012. V roce 2014 hrála první kolo, v dalších pěti pokusech ale skončila v kvalifikaci, včetně let 2015 a 2016.

Přesto prožívá letos Kristýna Plíšková, vítězka zatím jednoho turnaje WTA, zatím nejlepší sezonu kariéry. Na řadě turnajů prošla do dalších fází, dosáhla svého maxima na žebříčku.