K 18. kolu KP A odjížděli žatečtí kuželkáři s odhodláním oplatit týmu VTŽ Chomutov B podzimní porážku a potvrdit tak dobrou formu z minulého kola.

Celá šestice hostů se vešla do 20 kuželek a všichni překonali čtyřstovku.

Zaostali za oddílovým rekordem jen o 30. Byl to nakonec druhý nejvyšší nához kola. Také se očekávalo, jak dopadne rodinný souboj Čabounů. Nakonec z něj vyšel nejhůře žatecký otec, když oba synové „nectili“ otcovskou autoritu a porazili ho o 4.

Zahajoval Ant. Čaboun proti domácí jedničce Prokešovi a úvod vypadal velice špatně. Pak se ale rozehrál, mohutně dotahoval, 18 kuželek však chybělo proto, že domácímu se podařilo v prvních 10 hodech dorážky dát tři hodovky. Ke druhému duelu nastoupil otec J. Čaboun proti synovi Josefovi (bývalý fotbalista Žatce).

Mladší o své šťastné výhře o 4 rozhodl v úplném závěru, když otci ubývalo sil. Domácí tak vedli 2:0 o 22. K obratu zavelel ve třetí dvojici Hofmann. Soupeř mu stačil jen v úvodu. Pak doslova odpadl a hostující borec bezpečně vyhrál o 43! Snížil a Lokomotiva už vedla na kuželky. Jako výborný tah se ukázalo zapůjčení Zd. Ptáčka sen. z rezervního týmu. Zdejší kuželna mu vyloženě sedí, což dokonale zaskočilo jeho soupeře. Ten se zasekl především v dorážce a prohrál o 47.

Bylo srovnáno na 2:2 a Žatečtí měli navrch ještě 68. Přestože měl Tajbl za soupeřku rekordmanku kuželny Řimnáčovou, vůbec se jí nezalekl. Ani drobné zranění mu nezabránilo ji přehrát o 22 a upravit na 3:2 pro Žatec. Jarolím, kterému zdejší dráhy moc nesvědčí, měl usnadněnou pozici. Vedení o 90 se snad ani nedá prohospodařit. To se také povedlo. I když předvedl v dorážce neuvěřitelných 14 újezdů a prohrál tak o 34, body si odvezla Lokomotiva.

VTŽ Chomutov B – Lok. Žatec 3:5 (2434:2590)

A. Čaboun 432, J. Čaboun st. 428, Hofmann 432, Z. Ptáček sen. 440, Tajbl 438, Jarolím 420.

K dalšímu kolu jede Žatec 5. dubna do Kadaně.

(jj)