K dalšímu kolu krajského přeboru odjížděli kuželkáři Lokomotivy Žatec do Bíliny s tím, že jen mimořádný výkon by je mohl dovést k bodům. Domácí hráli výborně a překvapení nedopustili. Žatečtí doplatili ve třech duelech na špatnou dorážku a dvakrát jim nevyšli plné. A tak kladem zápasu je, že si Čaboun vylepšil osobní rekord.

Zahájil Jarolím, první půlku vyhrál jen o jednu zbytečnými újezdy v dorážce. Ve druhé padesátce nejprve ztratil do plných, aby pak vše dohnal dorážkou. Konec duelu však vyšel lépe domácímu hráči a vyhrál o 17. Chotová se držela v plných, v dorážce sice nechybovala, ale nesrážela figury, a tak prohrála o 18.

Zápas tentokrát vůbec nevyšel Ptáčkové, nic jí nepadalo a byla z toho prohra o 72.

Hofmann zahájil špatně a zdálo se, že jasně prohraje. Pak se zlepšil a dokonce vedl. Přestalo se mu ale dařit dorážet, ve dvou případech ho „obrala“ kuželka a prohrál o 28. Ptáček senior to neměl proti v pohodě hrající domácí hráčce jednoduché, ale držel se statečně. Dorážku měl výbornou ( 147), zradili ho ale plné a tím pádem prohrál o 34. Padla tak naděje alespoň na bod.

A tak Čaboun mohl hrát v klidu a zahnat hrozícího kanára.To se mu povedlo výborně. Už na padesátku si hodil rekord 253 a pokračoval i ve druhé. Atakoval hranici 500, za kterou zaostal jen o 17, přesto to byl výborný osobní rekord.

V jednotlivcích poskočil na druhé místo, Jarolím je třetí.

Bílina – Lok. Žatec 7:1 (2596:2482)

Jarolím 420, Chotová 396, Ptáčková 373, Hofmann 391, Ptáček 419, Čaboun 483.

V sobotu přivítají Žatečtí Podbořany B, momentálně vedoucí tým soutěže. 

(jj)