Roli favorita potvrdili žatečtí kuželkáři v Lovosicích. Lokomotiva „jede" na začátku sezony jako dobře namazaný stroj a i v pátém duelu krajského přeboru vyhrála. Jednoznačný ale průběh zápasu s Lovosicemi ale rozhodně nebyl. I když výsledek tak vypadá, byl duel Žatce s Lovosicemi dramatický, rozhodovalo se až v závěru zápasů.

V úvodu nastoupili za Žatec Tajbl a Goldšmíd. Prvně jmenovaný se rozehrál a nedal soupeři šanci. Vyhrál o 39 kuželek. U Goldšmída to také dlouho vypadalo na výhru, bohužel se mu vůbec nepovedla dorážka a o výhru přišel. Ztratil však jen 9 kuželek. Stav tak byl 1:1 a 30 kuželek pro Žatec.

V dalších duelech nastoupili Ptáčková a Čaboun. Ptáčkové se ale nedařilo, nemohla se trefit jak do plných, tak do dorážky, a její soupeř toho využil k výhře o 46. Čaboun naopak zahrál výborně a přestože jeho soupeř zlobil, dotáhl svůj duel k výhře o 30 kuželek. Stav byl opět srovnaný 2:2 a 14 kuželek pro Lokomotivu.

Drama až do konce

Vše se tak muselo rozhodnout v posledních dvou duelech. V nich nastoupili v žateckém dresu Jarolím a Ptáček a bylo se na co koukat. Oba první padesátku mírně prohráli a domácí tým už vedl o 3. Ve druhé ale oba hráči Lokomotivy předvedli drtivý závěr a na to už domácí nenašli odpověď. Jarolím otočil duel a vyhrál o 11, Ptáček předvedl to samé a porazil soupeře o 28 kuželek.

Lokomotiva tak mohla slavit už páté vítězství z pěti zápasů.

V žebříčku jednotlivců se zástupcům Žatce také daří, aktuálně je Čaboun 3., Ptáček 9., Jarolím 10. a Tajbl na 12. pozici.

Lovosice - Žatec 2:6 (2411:2464)

Sestava (výkony) Žatce: Tajbl 447, Goldšmíd 378, Ptáčková 353, Čaboun 421, Jarolím 442, Ptáček 423

Jiří Jarolím