S přehledem převálcovali lounští hokejbalisté v dalším zápase 2. národní hokejbalové ligy soupeře z Litic. Osm gólů vstřelili, jediný dostali po chvilkové nepozornosti v obraně.

Louny si o potřebné body řekly důrazně už na počátku zápasu. Výborným pohybem a disciplinovaností předčili domácí hokejbalisté soupeře z Litic a ujali se hned v první třetině vedení 3:0. „Dařilo se nám vše, na co jsme sáhli. Nedali jsme soupeři šanci,“ měl po utkání mimořádnou radost trenér lounských hokejbalistů Radek Tengler.

Další ze svých famózních výkonů v letošním roce podal Jakub Schoř. Nejen, že soupeři tři branky vstřelil, ale na další tři přihrál svým spoluhráčům. „Hrál výborně. Ale nejen on, celé mužstvo,“ pokračoval Tengler.

I další střelci se prosadili více než jednou. Dvě branky si na svoje konto připsali Ditrich a Svatopolský. Osmičku uzavřel tečovanou střelou Mynařík. Jediný zásah zaznamenali hosté v přesilovce, když domácí obránci, asi již ukolébaní výsledkem, nepřistoupili k protihráčům včas a připravili tak výborně chytajícího brankáře Hellera o čisté konto.

Tabulka 2. národní hokejbalové ligy je letos mimořádně vyrovnaná. Louny jsou páté, mají však stejně bodů jako osmé Litice, zároveň ale ztrácejí pouze bod na třetí místo. Další zápas sehrají Lounští v Ústí nad Labem s rezervou extraligové Elby. „Elbě se teď nedaří a tak chceme vítězství potvrdit a odskočit soupeřům v tabulce,“ plánuje Tengler.

SHK Louny – HBC Litice 8:1 (3:0, 2:1, 3:0)

Góly Loun: Schoř 3, Svatopolský a Ditrich 2, Mynařík

Sestava: Heller – Szakal, Svoboda, Dlouhý, Fišer, Hořák – Janeček, Ditrich, Stádník, Mynařík, Schoř, Svatopolský, Szabo