Až dosud hrál Slavomír Švancar, jedna z českých hokejbalových legend, hráč se skvělým herním myšlením a až neuvěřitelně šikovnými pažemi, jen ve třech dresech. Reprezentačním, pomáhal v nižších soutěžích také Žatci, kde žije, hlavně ale oblékal dlouhá léta v extralize mostecké „triko“.

Když se řeklo Most, v hokejbalovém světě to znamenalo synonymum se jménem Švancar. Šestačtyřicetiletý, ale stále velmi platný veterán se nyní rozhodl pro změnu. Nastupuje za Rakovník.

Přišla nabídka z Rakovníka

Most před sezonou udělal v týmu několik výrazných proměn a Švancar se rozhodl, že je také čas na změnu. „Chtěl jsem ještě hrát. A rozhodl se pro změnu, zkusit jinou kabinu. Dostal jsem nabídku z Rakovníka, zkusím mu pomoci,“ řekl Deníku Slavomír Švancar. „Chtěl jsem si ještě zahrát s Honzou Pospíšilem a dalšími,“ pokračoval.

První duel nového ročníku extraligy prohrál Rakovník na půdě úřadujícího mistra z Kladna 1:4. Těžký los má i nadále, přivítá silné Pardubice a pojede na hřiště ambiciozní Plzně.

V minulé sezoně přitom hrál Rakovník o záchranu. To chce letos změnit. Také proto se tam vrátil úspěšný obránce Jan Pospíšil, ale i další medailista z mistrovství světa Michal Trčka. „Bude to boj o každý bod, ale snad pomůžeme,“ těší se na další extraligové boje Švancar. Ten patřil do týmu Mostu kolem dvaceti let. Sahal s ním i po titulu, ale dosud ho nezískal. Ve sbírce má ale žatecký hokejbalista například zlato a stříbro z MS, vždy patřil k nejlepším „bodovačům“ extraligy. 

Místo, kde v Žatci u fotbalového hřiště vyroste workoutové hřiště.
Venkovní posilovna u řeky má zelenou, o její výstavbě rozhodli zastupitelé