Horečně už probíhá v posledních týdnech a dnech příprava Automotoklubu Krásný Dvůr (AMK) na největší motokrosové závody letošního roku na trati ve Vysokých Třebušicích.

Pro rok 2011 se jedná o závody nejvyšší možné třídy, jakou AMK může dostat, a to Mistrovství Evropy I.M.B.A. v nejprestižnější kategorii Open MX1. Závody se pojedou už 22. května. Jako „doplněk“ se pojede také mistrovství České republiky amatérů.

Koho uvidíme na startovním roštu kromě jezdců z České republiky? Jezdce z Velké Británie, Belgie, Holandska, Německa (včetně úřadujícího mistra Evropy Jense Teitze), Švýcarska, Francie, Itálie a Dánska; ti všichni již závazně svoji účast potvrdili.

Řada jezdců, špičkových motokrosařů, má za sebou už také angažmá v seriálu mistrovství světa. Do Třebušic se vrací, mistrovství Evropy se tam už jelo, tamní trať je často vysoko hodnocená.

Je samozřejmé, že tak velké závody by se neobešly bez pomoci partnerů, pomáhá například obec Krásný Dvůr, Podbořany, věznice Drahonice a mnoho dalších.

(jš)