Třetí utkání v řadě sehrají doma žatečtí národní házenkáři. Ve druhé lize načali o víkendu minisérii domácích vítězství, když deklasovali Litohlavy a vydřeli výhru nad Osekem. Jak si poradí s regionálním rivalem z Klášterce?

Žatec je jasným favoritem a má obrovskou šanci prodloužit domácí vítěznou šňůru. „Klášterec prožívá svou úvodní sezónu ve druhé lize. V jeho řadách hraje hodně chomutovských hráčů, které známe. Určitě to nebude jednoduchý zápas, ale budeme se snažit před našimi vynikajícími fanoušky doma opět uspět,“ věří v bodový zisk Jakub Hradiský, jeden ze základních pilířů úspěšné žatecké sestavy.

Žatec v minulých dnech nejprve bez problémů přestřílel Litohlavy 23:13. O den později pak hráči Šroubárny také ukázali, že umí bojovat i za nepříznivého stavu a otočili duel s hodně bojovným Osekem. Šroubárna nakonec slavila výhru 18:16. „Máme za sebou povedené dvoukolo doma, a to nás nabudilo. Teď už bychom měli do konce podzimu vše vyhrát a podle toho musí vypadat náš výkon. Na Klášterec si jednoznačně věříme,“ je odhodlaný Hradiský.

A jak domácí minisérie vznikla? Litohlavy, které Žatec už tradičně poráží, přijely do hlavního města chmele bez své největší opory Radka Tycara. Už v desáté minutě vedl Žatec 6:2. Obrana i útok pracovaly tak, jak si trenér představoval, a tak v poločase bylo skore 12:7. Ve druhé půli házenkáři Šroubárny jen navyšovali svůj náskok, šanci dostala celá lavička, která v závěru mohla jásat radostí nad ziskem bodů a výsledkem 23:13.

Tvrdá hra Oseku

To druhý duel, proti Oseku, byl napínavější. V některých chvílích pro žatecké fandy až moc. Osek se v přestávce zlepšil hlavně v útoku a od začátku duelu to bylo znát. V poločase byl stav 11:8 pro Osek, žatečtí střelci se jen těžko srovnávali s velmi tvrdou hrou hostující obrany. Ta ale byla v některých případech až zákeřná a velmi často za hranicí pravidel, což naštěstí viděl i rozhodčí, a tak celou polovinu branek v první půli dal Žatec z trestných hodů.

Ve druhé půli Žatec zlepšil obranu, sudí navíc vyloučil některé defenzivní hráče Oseku za opakované hrubé přestupky, a tak měli žatečtí střelci možnost srovnat. To se jim podařilo, nakonec národní házenkáři Šroubárny za hlasitého povzbuzování domácích fandů soupeři i o branku utekli. „Do konce utkání jsme si už náskok pohlídali, byli jsme vždy o krok před soupeřem,“ byl nadšený z druhého vítězství během dvou dnů vedoucí žateckého mužstva Václav Havránek.

V neděli 9. října od 11.30 hodin se Žatec utká s Kláštercem.