Ve výborném světle se v úvodním duelu první ligy národní házené předvedlo brankařské duo Šroubárny. Nejdříve Černovská, a poté také navrátivší se Kateřina Hornová držely společně s výbornou obranou hráčky Božkova v dostatečné vzdálenosti od myšlenek na výhru.

Žatečtí fanoušci tak mohli na startu dalšího ročníku nejvyšší soutěže slavit plný bodový zisk. Božkov sice nepatří mezi top soupeře, v lize se po loňském posledním místě zachránil jen díky úspěšné kvalifikaci, ale také Žatec prošel velkou obměnou kádru a úvodní výhra je pro něj obrovským povzbuzením. Loni osmý Žatec, stejně jako hosté z Božkova, začal opatrně. První branka padla až ve třetí minutě, a to do domácí sítě. Šroubárna vyrovnala hned o minutu později a branky přidávala i v dalších minutách.

Božkov se vzbudil v úvodu druhé půle

Žatecké střelkyně sice teprve seřizovaly mušku, díky tentokrát skvělé obraně a brankářkám ale Božkov nestihl dotahovat, poločas skončil 8:5 ve prospěch Šroubárny.

Božkov se k poslednímu tlaku odhodlal hned na začátku druhé půle. Žatecké útočnice se několikrát unáhlily a hostující házenkářky dotáhly na rozdíl jediné branky. Pak ale domácí ženy předvedly dva rychlé protiútoky, z nichž hlavně přehození Bartoňové bylo ukázkové, a výsledek byl opět dostatečně nakloněn Žatci.

První utkání, první oslava

V závěru utkání už domácí národní házenkářky nepřipustily drama, trenér Popelka dokonce stihl na plochu pustit také nadějné dorostenky. Po závěrečném hvizdu rozhodčího tak nic nebránilo první oslavě vítězství v nové sezoně.

Žatec – Božkov 14:9 (8:5)

Sestava Žatce: Černovská, K. Hornová – Zimová, Vlčková, L. Schneiderová, Kolářová, K. Kuželová – L. Solčaniová, Wüstová (7), Čítková (3), J. Janečková, Bartoňová (4)