Po úvodní smolné prohře o jedinou branku si žatečtí národní házenkáři spravili chuť ve druhém jarním duelu. Podařilo se jim to v domácí premiéře proti Raspenavě.

Úvod utkání se vyvíjel podle očekávání. „Soupeř se do třinácté minuty držel a dokonce se mu podařilo jít i do krátkého vedení. Ovšem pak se veškeré snahy o vstřelení branky rozbíjely o spolehlivě hrající obranu a my se tím mohli vzdálit až na pětigolový rozdíl,který jsme udrželi až do poločasového stavu 14:9," viděl úvod zápasu Václav Havránek, vedoucí žateckého mužstva.

Druhý poločas si Žatec pohlídal

Ve druhém poločase hosté přidali na efektivitě, muži Šroubárny ale bezpečně drželi krok a nedovolili Raspenavě přiblížit se na nebezpečný dostřel. „Stříleli jsme branky takzvaně kus za kus a díky tomu dovedli zápas do vítězného konce. Raspenavu jsme porazili 26:22," dodal Havránek.

Šroubárna je po třinácti odehraných kolech na osmém místě druholigové tabulky, v tomto ročníku se jí prozatím nedaří tolik, jako v předcházejících dvou. Na kontě má pět výher, dvě remízy a šest proher.

Osmé místo

Sedmé Řevnice a deváté Vřeskovice mají stejně bodů, tedy dvanáct. Tabulku druhé ligy národní házené vedou Čakovice s třiadvaceti body.

O víkendu Žatec vyjíždí ven V sobotu se utká s Ejpovicemi, které jsou desáté, a v neděli s Všenicemi. Ty jsou zatím na bronzovém stupínku ligové tabulky. Doma se Šroubárna představí opět 6. května, kdy přivítá Řevnice.

Žatec - Raspenava 26:22 (14:9)

Sestava (branky) Žatce: Š. Horník, M. Horník - Lučan, Pavlas, P. Nociar, Juran - P. Sýkora (11), Hradiský (5), Janák, D. Nociar (8), Antol (2)