Poslední duel sezony odehrály žatecké prvoligové národní házenkářky. A i když ženy Šroubárny nestačily na Hlinsko, mohly slavit. Žatec skončil v tabulce sedmý, záchranářským starostem se vyhnul a i příští rok bude hrát Šroubárna nejvyšší soutěž.

Poslední duel v Hlinsku byl ve znamení útoků. „Utkání s děvčaty z Hlinska se vždy vyznačují častou a úspěšnou střelbou a nejinak tomu bylo i v tentokrát. V prvním poločase jsme ale měli vždy několikaminutové střelecké výpadky, které dokázal soupeř využít k odskočení ve skóre. A tak výsledek po prvním poločasu 14:20 pro nás nevypadal vůbec dobře," hodnotil poslední klání žatecký trenér Josef Popelka.

Potěšilová opět sázela branky

Zápas sice už nemohl nic v tabulce změnit, Hlinsko už bylo jistě šesté a Žatec sedmý, ale šlo o prestiž a loučení se sezonou.

„Nedařilo se obraně, která na rychlé a dobře střílející útočnice, zejména pak Petru Dostálovou, nenašla ten správný recept. Ve druhém poločase se ale chytila v brance Hornová a i obrana dokázala získávat míče a brzy jsme se dostali na přijatelný dvou nebo tříbrankový rozdíl, což vytvářelo šanci se zápasem ještě něco udělat. Bohužel, i přes střeleckou hitparádu Lenky Potěšilové jsme se ale už blíže ke srovnání skóre nedostali," pokračoval Popelka.

Hlinsko nakonec zvítězilo 31:28 a potvrdilo tak šestou pozici v tabulce první ligy, získalo 25 bodů. Žatec skončil sedmý s šestnácti. Ženy Šroubárny v prvním roce po návratu mezi elitu sedmkrát vyhrály, dvakrát remizovaly, ale také třináctkrát ochutnaly hořkost porážky.

Hlinsko - Žatec 31:28 (20:14)

Sestava Žatce (branky): R. Černovská, K. Hornová - K. Kuželová, Š. Zimová, N. Dubová, M. Karasová a M. Valhová - L. Potěšilová (15), L. Kuželová (2), L. Nesnídalová (6) a R. Jurkovičová (5)

Nejvyšší soutěž

Osmé skončilo Brno s dvanácti body, sestupují Chomutov se třemi a poslední Bakov. Mistrem se stal tým Tymákova, stříbro získala Dobruška a bronz národní házenkářky Krčína.

I v další sezoně tak Žatec zůstane prvoligový, záchranářským starostem se tentokrát vyhnul s dostatečným náskokem. Trenéra Popelku a jeho tým ale před další sezonou čeká hodně práce, hlavně v obraně. Loučí se totiž dlouholetá opora Štěpánka Zimová a Žatec bude muset hledat náhradu do středu obrany za zkušenou výbornou hráčku.