Ani v osmnáctém zápase sezony nenašly národní házenkářky Žatce recept na výhru v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže. Jednou dívky Šroubárny remizovaly a sedmnáctkrát prohrály, naposledy doma s Příchovicemi.

Do duelu s Příchovicemi tým Žatce, který před sezonou opustilo několik dlouholetých velkých opor, nastoupil bez svých dvou nejlepších střelkyň Bilohuščínové a Lenky Kuželové. Trenér Popelka tak musel spoléhat hlavně na mladičké hráčky, které teprve sbírají zkušenosti, a také na několik „veteránek“, které, i když už ukončily kariéru, se vrátily vypomoci týmu v problémech. Ani to ale nakonec nepomohlo…

Utkání národních házenkářů Žatce (v zeleném) proti týmu Kyšic
Muži Šroubárny jsou dva body od postupu mezi elitu

Začátek zápasu byl sice poměrně vyrovnaný, ještě v poločase byl stav přijatelný 8:5 pro Příchovice. Hlavní tahounkou Žatce v útoku byla velmi zkušená Andrea Týřová. Ve druhé části ale získaly Příchovice, pátý celek tabulky nejvyšší soutěže, navrch, žateckému útoku se nedařilo zakončovat a hostující hráčky opanovaly utkání v poměru 13:9.

Žatec si tak v posledním domácím utkání sezony připsal sedmnáctou porážku. Jednou remizoval a ani jednou nevyhrál, v tabulce nejvyšší soutěže tak má jeden jediný bod. Je osmý, poslední, přesto nesestoupí. Letos totiž z nejvyšší soutěže národních házenkářek kvůli reorganizaci neodejde žádný tým.

Tabulku vede Tymákov s třiatřiceti body, druhé Přeštice mají o devět méně. Již jistě poslední Šroubárna se rozloučí se sezonou dvojutkáním venku. Nejprve pojede do šestého Hlinska, poté na hřiště předposlední Staré Vsi. Ta má v tabulce ale o jedenáct bodů více, než Žatec.