Nohejbalisté Žatce porazili v sobotu 22. září na svém hřišti Čelákovice 5:1, vyhráli tak 1. ligu a zahrají si baráž o extraligu. Pokud uspějí, bude se v Žatci po dlouhých letech zase hrát nejvyšší česká nohejbalová soutěž.

Žatečtí hráli v sobotu dobře a navázali na vítězství 5:2 ze hřiště v Čelákovicích z předchozího týdne. Dvojka Ondřej Vít, Jančík neměla problémy a vyhrála 2:0 na sety. Druhá dvojka Pecina, Dráždil sice prohrála 0:2, pak ale už domácí nezaváhali. Velké drama přinesl hned další zápas, když trojka Pecina, Petr Vít a Perutka vyhrála 2:1, ve třetím, rozhodujícím setu otočila z 6:9 na 10:6.

Druhá trojka Pinkr, O. Vít, Dráždil vyhrála jasně ve dvou setech a zvýšila na 3:1 pro Žatecké. Čtvrtý bod přidala po dalším velkém drama dvojka P. Vít, Perutka, vyhrála oba sety 10:9. Poslední pátý bod pro Žatecké zaznamenal O. Vít, když vrátil v singlu svému soupeři porážku z Čelákovic a vyhrál 2:0 na sety.

Žatečtí se stali vítězem 1. ligy, příští sobotu 29. září přivítají na svém hřišti od 14 hodin poslední celek z extraligy, pravděpodobně Plzeň. Utkání se opět hraje na dva vítězné zápasy, druhý, případně třetí zápas se bude hrát za další týden v Plzni.