Ani v utkání proti Vsetínu, v jedenáctém kole extraligy nohejbalistů, se žatecký celek neradoval z výhry. Žatec prohrál 4:6 a je poslední v tabulce nejvyšší soutěže, na předposlední České Budějovice ztrácí pět bodů.

Žatec - Vsetín 4:6

Vstup do utkání sice vyzněl pro Žatecké, když si Vítové hladce poradili s Belkem a Plachým 2:0. Ve druhé dvojici se zranil domácí Brehm a hosté poklidně pohlídali svou výhru. Ve hře trojic vyzněly oba sety pro Belkovu sestavu. Domácí Pecinova formace ale „šlapala" v dalším utkání výborně a přehrála Brutovského formaci posledním možným míčem.

Třetí dvojice pak byla záležitostí hostujícího Peruna s Nezvalem, kteří na rozdíl od dvojice Sýs - Zlatohlávek nedělali chyby na útoku.

V singlu si Ondřej Vít poradil 2:0 s Plachým a šlo se do odvetných trojic. Tam šli Vítové a Sýs na Brutovského formaci. První set ztratili, druhý získali a třetí se musel odehrát díky vydatnému dešti v hale. Tento třetí set Žatec bohužel ztratil o dva míče. Pecina a jeho spoluhráči ale opět vyhráli nad formací Belka. Pak přišel rozhodující moment, kdy Vítové proti Brutovskému se Stupákem vítězí v prvním setu. Další set ale ztratili, stejně jako velmi dramatický třetí. Poslední dvojici si hosté pohlídali a odvezli si tak oba body.

Žatec dosud jen jednou remizoval a desetkrát v extralize prohrál.

(pv, hd)