Nohejbalisté Žatce opět sestupují z extraligy, z české nejvyšší soutěže. Rozhodl o tom sobotní zápas s Benešovem, který žatečtí nohejbalisté prohráli 3:5 na svém hřišti na Mládí. Do 1. ligy se tak vracejí po roční pauze, loni z ní ale dokázali do extraligy postoupit. To teď pro ně bude hodně složité. Otázkou totiž je, kdo ze současného, už tak úzkého kádru, zůstane.

Žatečtí nohejbalisté v sobotu 1. října nastupovali do utkání s Benešovem s vědomím, že jde o existenční utkání. První zápas série o udržení v nejvyšší soutěži v Benešově prohráli, a tak bylo jasné, že pokud prohrají podruhé, v extralize končí.

Žatec začal utkání na Mládí dobře, v úvodu vyhráli bratři Petr a Ondřej Vítové dvojku 2:1 na sety. Pak ale přišla série tří prohraných zápasů, ve kterých žatečtí nohejbalisté neuhráli ani set. Prohrála dvojka Zlatohlávek, Sýs, první trojka O. Vít, Brehm, Zlatohlávek i druhá trojka P. Vít, Kovařík, Sýs. Ondřej Vít pak jasně vyhrál singl a snížil na 2:3. První trojka Žatce pak proti druhé trojce Benešova sice vyhrála první set 10:7, stejným výsledkem ale následující dva sety prohrála. Naději pro žatecké nohejbalisty přinesla druhá trojka, která překvapivě porazila první trojku hostů nejtěsnějším možným rozdílem, když třetí set vyhrála 10:9. Za stavu 3:4 šla na hřiště dvojka bratří Vítů. První set vyhrála 10:8, druhý set ale nedokázala dotáhnout do vítězného konce a prohrála těsně 9:10. Třetí, rozhodující set už byl v režii hostů, kteří jej vyhráli 10:7.