„Nikdy se mi tam nedařilo," uznala Plíšková. Letos ale do francouzské metropole přijela pošesté a přece jen v jiné roli. Jako světová trojka a finalistka loňského US Open, od které kdekdo čeká, že co nejdřív vyhraje svůj první grandslam. Sama hráčka se ale držela zpátky věděla, že na antuce jí to nejde tak, jak by si sama přála. Nebo se to mění?

„Zatím to není tak, že bych antuku milovala, ale pomalu se to zlepšuje," pousmála se včera.

Karolína Plíšková.
První krok v Paříži Plíšková zvládla, pomohl také tahák

KONEC TRAUMATU

Plíšková totiž v neděli zvládla zápas třetího kola French Open, porazila v něm Němku Carinu Witthöftovou 7:5 a 6:1. Konečně tak prorazila zeď letitých nezdarů a zahraje si v Paříži osmifinále. Už dnes proti Veronice Cepedeové z Paraguaye. „Je pro mě překvapení, že si tady na antuce zahraju druhý týden. Neřekla bych, že některý zápas tady byl extra dobrý, ale mám to v hlavě nastavené tak, že jsem schopná se tím probojovat a prokousat, i když se necítím dobře," citoval Plíškovou Radiožurnál.

Vytáhlé rodačce z Loun to na grandslamech dlouho nešlo, pak ale přišel už zmíněný postup do finále US Open. „Tam se to prolomilo. Od té doby jsem schopná se přes to třetí kolo nějak přehoupnout, i když nehraju úplně nejlepší tenis. Navíc do třetího kola nemáte nikdy nasazené soupeřky, tak možná i to hraje roli," přemítala Plíšková.

Petra Kvitová s kondičním koučem Davidem Vydrou a novým tenisovým trenérem Jiřím Vaňkem.
Úsměvy a dojetí. Kvitová okouzlila Paříž a potvrdila velký návrat

SVĚTOVÁ JEDNIČKA?

Je fakt, že zatím má na Roland Garros na los docela štěstí. Na druhou stranu Plíšková dobře ví, že na antuce si nemůže dovolit to co na betonu. „Každý zápas tu je pro mě těžký. Připravuju se, jako kdybych měla hrát se Serenou," odmítla česká hvězda, že by svou nepříliš známou osmifinálovou soupeřku mohla podcenit.

A mimochodem zmíněná Serena Williamsová (druhá tenistka žebříčku) má od tenisu pauzu kvůli těhotenství, světová jednička Angelique Kerberová se pro změnu výsledkově trápí a v Paříži vyhučela hned v prvním kole. Před Plíškovou se tak pootevřela cesta na post jedničky. Stačí „maličkost" vyhrát tři zápasy a postoupit do finále…

„Mám teď hodně sebevědomí," hlásí Plíšková, která několikrát zopakovala, že víc než umístění v žebříčku ji zajímají výsledky na grandslamech. Jak daleko dokráčí v Paříži?