Vrchol sezony v krátkém bazénu mají za sebou žatečtí plavci. V Plzni, na dorosteneckém republikovém šampionátu, se nejvíce dařilo Dominiku Červenkovi se Stanislavem Voráčem.

Do Plzně odjelo ze Žatce deset plavců dorosteneckého věku. Z bazénu na Slovanech si přivezli nejhodnotnější umístění Dominik Červenka a Stanislav Voráč, oba byli nejlépe sedmí. Voráč byl sedmý na 100 m znak, navíc přidal ještě osmé místo na 50 m kraul, devátý dohmátl na kraulařské stovce a jedenáctý na 50 m znak. Červenka sedmou pozici vybojoval na trati 200 m prsa, na poloviční distanci byl jedenáctý. Na prsařské padesátce mu patřilo 14. místo.

Filip Mach vybojoval desáté místo na prsařské stovce a jedenácté místo na padesátce.

Další mladí žatečtí plavci přivezli umístění ve druhé desítce. Tomáš Urban byl na znakových tratích dvanáctý a třináctý, Jakub Dvořák vybojoval osmnácté, devatenácté a jedenadvacáté místo.

Jakub Seifert byl patnáctý na motýlkářské stovce a devatenáctý na padesátce volným způsobem. Radek Haišman osmnáctý na 50 m znak.

Z dívek byly nejlepší Světlana Vavríková a Veronika Seifertová, shodně dohmátly jedenácté. Seifertová byla jedenáctá hned dvakrát, na 100 a 200 metrů motýl. Vavríková vyplavala jedenáctou pozici na 50 m znak, přidala pak ještě dvě dvanáctá místa (100 a 200 m znak) a šestnáctou pozici z polohového závodu na sto metrů.

Ella Pohoriljak vybojovala 16. místo na 50 m znak, 17. na stometrové trati a 24. byla na 50 m volným způsobem.