Úspěšný, ale z organizačního hlediska také trochu komplikovaný start do sezony má za sebou lounská mladá plavkyně Jitka Hornofová. Uspěla na závodech v Chomutově v konkurenci starších, vybojovala bronz a stříbro, měnila také „dres".

Změnit působiště byla Jitka Hornofová nucena z důvodu dlouhodobě uzavřeného lounského bazénu, který je v havarijním stavu. A než postaví nový, bude to určitě několik let trvat. „Nejlepší podmínky nabídli Jazzmani Žatec, takže Jitka bude hájit jejich barvy na akcích v ČR i v zahraničí," informoval trenér lounské plavkyně Tomáš Trešl.

Uzavřený bazén v Lounech

Hornofová už také v Žatci trénuje, v rámci přípravy na vrcholy sezony, vyrazila na závody do Chomutova. Tam, i když z plného tréninku, uspěla mezi staršími.

Nejprve mladičká lounská plavkyně nastoupila na trati 50 metrů motýlek. „Jitka musela projít sítem rozplaveb a skvělým časem 0:33.5 se kvalifikovala jako nejmladší závodnice do finále. Přes pomalejší start dokázala své starší soupeřky řádně prohnat a nakonec dohmátla po výborném finiši na třetím místě," byl spokojený její kouč Tomáš Trešl.

„Doplňkovou trať dvě stě metrů volným způsobem zvládla v pěkném osobáku. Akci uzavírala obávaná motýlová dvoustovka. První stovku rozjela Jitka až příliš rychle, ve druhé polovině musela lehce zvolnit a na konci bojovala jako o život. Ve své první motýlové dvoustovce dohmátla na druhém místě ve velmi kvalitním čase 2:55," viděl úspěšný test formy Tomáš Trešl.