Triumf Tomáše Plevka v kraulařském trojboji a další první místo na 50 m motýlek. Jedno první a několik druhých míst pro Kateřinu Iblovou. A takhle bychom mohli pokračovat dlouho.

Žatečtí plavci přivezli úspěchů z Podkrušnohorských závodů v chomutovském bazénu dost a dost.

Kraulařský trojboj (50, 100 a 200 m) byl hlavní disciplínou závodů v Chomutově a mezi muži ho ovládl právě žatecký Plevko. Excelentní sprinter dvakrát vyhrál a jednou byl druhý a zvítězil tak s velkým bodovým náskokem. Když navíc ještě přidal první místo v závodě na 50 m motýlek, bylo o králi závodů rozhodnuto.

Na startu nové plavecké sezony tak Plevko naznačil, že jeho forma by i tentokrát mohla slibovat útoky na reprezentační časy a mistrovské tituly.

Iblová druhá

Kateřina Iblová zvítězila na trati 50 m znak, ve všech svých dalších startech se umístila shodně na druhém místě. V kraulařském trojboji jí díky tomu patřilo druhé místo. Mezi ročníky 1996 – 1997 se Ilona Nováková pětkrát umístila na stupních vítězů, v kraulařském trojboji vybojovala pěkné třetí místo před svojí oddílovou kolegyní Lucií Svěcenou, která ještě přidala dvě vítězství na tratích 50 m znak a 50 m motýlek. Kristýně Štrancové se v Chomutově také dařilo, dokázala zvítězit na trati 50 m prsa, v kraulařském trojboji se umístila na 6. místě.

Pátý byl v trojboji Jakub Dvořák (98 – 99), na své oblíbené trati 200 m polohový závod doplaval první. Na 6. místě se umístil Filip Urban, navíc 2. místo obsadil s výborným časem na trati 50 m motýlek.

Z plavců ročníku 2000 se velmi dařilo Filipu Machovi, který v kraulařském trojboji zvítězil, první byl také v disciplíně 50 m prsa. Dalšími úspěšnými plavci tohoto ročníku byli také Slavoj Sklenička, který výborně zaplaval 50 m volným způsobem a v trojboji skončil na 5. místě před Jakubem Seifertem.

Mezi děvčaty se nejlépe umístila Jana Haišmanová, která byla v trojboji se ztrátou jednoho bodu na neoblíbeném 4. místě. Na 5. příčce doplavala Ráchel Pabiánová, která v Chomutově přidala ještě vítězství na 50 m znak.

Nejmladší plavce (ročník 2001) výborně reprezentovala Ella Pohoriljak, která v kraulařském trojboji zvítězila, Radana Halvátová se umístila celkově na 7. místě a Veronika Seifertová na 14. místě.

jiří Karas