Předčasný vánoční dárek si nadělila mladičká žatecká plavkyně Lenka Bešíková. A pořádně cinkal. Z Poháru ČR jedenáctiletých žáků přivezla z Tábora dvě zlaté medaile, přidala navíc ještě jedno stříbro.

Bešíková na tratích 100 a 200 metrů znak nenašla přemožitelku. Na Poháru ČR, zimním vrcholu jedenáctiletých plavců, navíc na obou tratích zlepšila své osobní rekordy. „Lenka dokazuje, že je mimořádným talentem a věříme, že jí forma vydrží a bude se nadále zlepšovat," hodnotí její výkon trenéři. Mají radost také z toho, že mladičká žatecká naděje výrazně klepe na reprezentační dveře.

Dvěma zlatými medailemi ale táborský výlov Bešíkové neskončil. Přidala navíc ještě stříbro na nejrychlejším sprintu 50 metrů volným způsobem. Navíc plavala, jako doplňkové disciplíny, ještě 100 a 200 metrů polohový závod, na obou tratích dokázala vybojovat čtvrté místo.

Lenka Bešíková ale nebyla ze žateckého oddílu v Táboře sama. Jazzmani vyslali do táborského bazénu na vrcholnou soutěž jedenáctiletých také Simonu Halvátovou. Ta si vůbec poprvé vyzkoušela, jaké je to plavat mezi čtyřicítkou nejlepších plavců republiky. Do Žatce si odvezla dvacáté místo z trati 200 metrů znak.

Jiří Karas