Loni Karolína Plíšková triumfovala na turnajích v Nottingmanu a na velmi prestižním klání v Cincinnati. Rok předtím získala turnajový titul v Praze, v roce 2014 v Soulu a Linci a v roce 2013 v Kuala Lumpuru. A letos, během pouhých dvou měsíců, přidala ranařka z Loun další dva triumfy. Na začátku roku opanovala Brisbane a nyní, se ztrátou jediného setu, Dauhá. Loňská finalistka US Open, třetí tenistka světa, tak „utekla" v žebříčku turnajových vítězství Lucii Šafářové a rychle se dotahuje na legendární Helenu Sukovou nebo wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou.

Dobrý start sezony

„Dokázala jsem vyhrát již dva turnaje, což je mimořádné. Jeden v Austrálii, druhý v Dauhá. Myslím, že hraji docela dobře. Mohu být sice trošku zklamaná ze čtvrtfinálové prohry na Australian Open, ale i přesto si myslím, že jsem sezonu zahájila skvěle," je spokojená se startem sezony Karolína Plíšková.

InfoblokZdroj: DeníkV Dauhá, při svém zatím posledním, osmém triumfu, ztratila lounská rodačka jen jeden jediný set. Poprvé v kariéře přehrála světovou pětku Dominiku Cibulkovou nebo bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou. „Porazit poprvé takové hráčky jako Dominiku a Caroline je úžasné," usmívala se po zisku titulu Plíšková.

A i když nyní čtyřiadvacetiletá Češka rychle vypadla už ve druhém kole v Dubaji, zažívá zatím nejlepší start do sezony v kariéře. Jako jediná hráčka na okruhu má zatím dva turnajové triumfy.

Skvělá bilance

Od začátku roku má Plíšková skvělou bilanci patnácti výher a jen dvou proher. Pomohla českému týmu také ve Fed cupu, kromě dvou triumfů byla ještě ve čtvrtfinále na Australian Open. „Mám skvělý start do sezony, což je vždycky hodně důležité. Snažím se jako obvykle hrát agresivně a funguje to," hodnotí zatím sezonu, do které vstoupila s novým koučem Davidem Kotyzou, který nahradil Jiřího Vaňka.

Famozní servis, agresivní a útočná hra. To jsou hlavní zbraně lounské rodačky, kterými straší své soupeřky. „Servis je pro mou hru stěžejní. Hodně díky němu získávám, když mi nejde, jsem poloviční," říká o svém podání s úsměvem Karolína Plíšková.

Historické prvenství

Loni zaznamenala více něž pět set es, je první tenistkou v historii, které se to podařilo dva roky po sobě. V tomto žebříčku na okruhu WTA vyhrála, předčila i Serenu Williamsovou.

V poslední době ale navíc aktuální česká jednička hodně zapracovala na své fyzičce, na pohybu, který býval její největší slabinou. Na kurtu se snaží útočit, být aktivní. Víc si věří. I na dříve „zakletých" grandslamech. A Karolína Plíšková stoupá žebříčkem. Loni po fantastickém finále na US Open byla šestá, aktuálně je dokonce třetí. A podle odborníků to nemusí být její strop…

Helena Suková je na dostřel

S osmi turnajovými tituly na okruhu WTA je prozatím Karolína Plíšková historicky šestou nejúspěšnější Češkou. Žebříček vede se 167 tituly legendární Martina Navrátilová. Za ní je s 27 triumfy Hana Mandlíková, bronz patří Janě Novotné (24 vyhraných turnajů).

Čtvrtá je Petra Kvitová s 19 triumfy, 10 jich má Helena Suková. Té už je lounská rodačka na dostřel. Už za ní je například Lucie Šafářová (7), Nicole Vaidišová (6) a další a další.

A sezona teprve začíná. Kam až Plíšková může vystoupat? Uvidíme…