Rychle ujet kolo, vystřídat. Zase kolo a znovu střídání. Vše v obrovském tempu. Lounští cyklokrosaři přichystali netradiční závod štafet, první ročník mezi mládežníky vyhráli domácí Adam Seeman a Pavel Jindřich. Mezi muži a juniory vyhráli cyklokrosaři z Berouna.

Mezi mládežníky vyrazilo v Lounech do terénu třináct dvojic, vždy složené ze staršího a mladšího závodníka. Hned v úvodu šly do čela domácí naděje kadet Pavel Jindřich a žák Adam Seeman. Pět kol před koncem ale Seeman přetrhl řetěz a do vedení se dostalo duo Dukly Praha Čepek Kadlec.

Lounský Adam Seeman
Seeman vybojoval bronz, od zlata naději ve Veselí dělily tři vteřiny

Lounští cyklokrosaři ale zabojovali, nastupovali za každou zatáčkou a dvě kola před cílem se dostali opět do vedení, které už si udrželi. Dvojice Jindřich Seeman tak slavila vítězství v neobvyklém závodě.

Oběma se v sezoně zatím daří. Seeman byl v národním poháru mezi žáky zatím dvakrát pátý a jednou třetí. Pavel Jindřich, který je mezi kadety prvním rokem, dojel dvakrát dvanáctý a jednou třináctý.

Druhou příčku při štafetě v Lounech obsadila Dukla Praha (Martin Čepek a Milan Kadlec), také bronz míří do Dukly (Dagmar Hejhalová a Matěj Vlk). Čtvrtý dojel Beroun (Jitka Šabaková a Vojtěch Církva), pátá příčka patřila opět domácím (žák Jan Hezina a kadet David Červíček).

V kategorii mužů a juniorů dojeli první cyklokrosaři z Berouna Tomáš Havelka a Robert Hula.

Festival Náš svět v žateckém divadle
FOTO: Festival Náš svět bavil v Žatci, dnes se přesunul do Loun