Dva výrazné úspěchy zaznamenali žatečtí siláci na mistrovství republiky v silovém trojboji. Junior Jiří Olenjuk získal titul v kategorii do 67,5 kg, Jaromír Šruc skončil čtvrtý v nejprestižnější kategorii do 100 kg. Oba pojedou také na mistrovství Evropy.

Hned na úvod sezony silového trojboje (dřep s činkou, bench press a mrtvý tah) čekal na žatecký Powerlifting Team Norma její vrchol. Ze Žatce na mistrovství republiky odjeli Jaromír Šruc, Petr Palacký a Jiří Olenjuk.

Právě posledně jmenovanému se v kategorii do 67,5 kg extrémně dařilo. S váhou pětašedesát kilogramů uzvedl ve dřepu 140 kg, při bench pressu 120 kg a v mrtvém tahu 160 kg. Tímto výkonem si zajistil jak titul mistra republiky, tak také účast na mistrovství Evropy, které se letos uskuteční v Kamenickém Šenově.

Také dalším žateckým závodníkům se dařilo. Jiří Šruc, v nejprestižnější kategorii do 100kg, skončil s výkonem 300 kg dřep, 180 kg bench press a 240 kg mrtvý tah v těžké konkurenci na výborném čtvrtém místě a doprovodí tak Jiřího Olenjuka na mistrovství Evropy. V těsném závěsu za Jaromírem Šrucem se ve stejné kategorii umístil i poslední žatecký závodník Petr Palacký. Na páté místo musel v dřepu unést 250 kg, 170 kg bench press a 275 kg v mrtvém tahu.