Několik úspěšných turnajů na začátku roku vrátilo Kristýnu Plíškovou do první stovky, aktuálně je osmdesátou osmou tenistkou světa. Její zatím úspěšnější sestra Karolína se už chystá na Fed cup, na turnajích v USA se jí dařilo střídavě, podobně jako na začátku sezony, v žebříčku je osmnáctá. Na konci dubna bude útočit na obhajobu turnajového vítězství v Praze.

„Nebudu srovnávat letošní rok s loňským, ale mám tam dva tři dobré výsledky a pár špatných. Není to úplně dobré, ale mohlo by to být horší. Jsem ráda, že jsem se udržela ve dvacítce, protože jsem obhajovala hodně bodů a začátek roku byl dost těžký, jelikož jsem neměla skoro žádnou přípravu. Rok je dlouhý a věřím, že to ještě někde trefím," hodnotila pro média první tři měsíce letošního roku Karolína Plíšková, která loni doslova „vystřelila" mezi nejlepší světové tenistky.

Melbourne, Sydney, Indian Wells

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun, vítězka čtyř turnajů WTA a aktuálně osmnáctá tenistka světa, se letos podívala do třetího kola na grandslamu v Melborne, do čtvrtfinále v Sydney a do semifinále na hodně prestižním turnaji v Indian Wells. Má za sebou ale také několik nečekaných vypadnutí v prvních kolech. Například v Dauhá, Dubaji, nebo naposledy ve druhém kole v Miami.

Aktuálně se vrátila z USA a už se připravuje na Fed cup, kde při neúčasti Šafářové a Kvitové bude českou jedničkou v semifinále proti Švýcarsku. „První turnaj v Indian Wells vyšel hodně dobře, druhý v Miami nevyšel vůbec, ale lepší jeden super výsledek, než dvakrát třetí kolo. V Miami jsem rychle vypadla, tak mám čas na trénink, což jsem neměla od začátku roku, ani na konci toho minulého," je i v dalších vyjádření pro novináře pozitivní Karolína Plíšková, která výrazně pomohla české reprezentaci i v Rumunsku. Tam zařídila tři body a porazila i světovou dvojku Halepovou.

Na konci dubna v Praze

A co návrat do první světové desítky, kam se Karolína loni už podívala? Byla dokonce sedmá, letošní rok začínala na jedenácté pozici. Potřebovala by na několika turnajích opět výrazně bodovat. První příležitost bude mít na konci dubna v Praze, kde bude na antuce obhajovat své loňské vítězství na domácím turnaji, na dvorcích, na kterých i trénuje.

V Praze, i když nejprve v kvalifikaci, se představí také její dvojče Kristýna. Ta oslavila v minulých dnech návrat do první světové stovky, je 88. v žebříčku WTA. Jen tři příčky za svým maximem.

Kristýně se totiž, naopak od sestry, dařilo v Miami, dokráčela až do třetího kola a připsala si dost bodů. Letos se ukázala také ve druhém kole v Melbourne.