Výrazně prorazit na grandslamu se opět nepovedlo lounské rodačce Karolíně Plíškové. První dvě kola v Austrálii sice „proletěla" hladce, ve třetím ale narazila na Makarovovou, kterou ještě nikdy neporazila. S Australian Open se loučí, znovu ve třetím kole. Na grandslamech se jí prostě nedaří. Ani v oblíbeném Melbourne, Ruska odešla z kurtu s výhrou 6:3 a 6:2. Náladu si chce Plíšková spravit ve čtyřhře, je ve čtvrtfinále.

„Nehrála jsem ideálně. Údery jsem necítila, servis mě úplně nepodržel. Potřebuji, aby se sešla hlava i technika. Na nejlepší hráčky musím být stoprocentní," řekla po prohraném utkání médiím zklamaná třiadvacetiletá česká tenistka.

Utkání se vůbec nepovedlo

Proti Makarovové (24. hráčka světa) prohrála hladce už po sedmdesáti minutách. Po prvním prohraném setu Plíšková praštila raketou, ale ani to nepomohlo. Česká tenistka, od které jsou fanoušci zvyklí na útočnou a agresivní hru se skvělým servisem, se trápila. Pomohla si jen třemi esy, přitom jindy jich dokáže nastřílet mnohem více. Nedařilo se jí ani v dalších ohledech.

Makarovová, zdá se, nebude Plíškové oblíbená soupeřka. Hrála s ní tři utkání, tři prohrála, zatím neuhrála ani set. S Australian Open se tak Plíšková loučí.

Výraznější průlom na grandslamech, čtyřech největších a nejprestižnějších turnajích sezony, je přitom jedním z velkých snů a cílů lounské rodačky. Třetí kolo je totiž jejím dosavadním maximem.

Dál než do 3. kola zatím nikdy Karolína Plíšková na grandslamech nedošla. A měla už patnáct pokusů, nepovedlo se to ani tentokrát v Austrálii, na jejím nejoblíbenějším grandslamu. Zatímco na „běžných" turnajích je Karolína Plíšková velkým postrachem soupeřek, už čtyři turnaje na okruhu WTA vyhrála a hrála také v dalších osmi turnajových finále, na grandslamech zatím zaostává. Nakoukla už do první světové desítky, byla sedmá, aktuálně je dvanáctou tenistkou světa, ale na grandslamech to stále není ono.

Další příležitosti

Proč? Neví. Psychika? Prý ne! Zkušenosti? Už jich má dost. Jiný rytmus? Možná. Hledá, zkouší… Další příležitosti bude mít na French Open, ve Wimbledonu a na US Open.

V Austrálii byla Plíšková ve 3. kole už podruhé, kromě letošního roku také loni. Letos si v prvním kole poradila hladce s domácí Kimberly Birrellovou – 6:4, 6:4. Ve druhém porazila Němku Goergesovou, přehrála ji ve dvou setech – 7:6 a 6:1. A pak už přišla Makarovová.

Na třetí kolo na grandslamech dosáhla Karolína Plíšková ještě na US Open. Druhé je maximem na French Open a ve Wimbledomu.

V Melbourne je ale stále lounská rodačka v pavouku čtyřhry. Společně s Němkou Julií Goergesovou postoupila do čtvrtfinále. Česko – německý pár porazil Francouzky Caroline Garcíaovou a Kristinu Mladenovicovou 6:1 a 7:6.

O semifinále budou hrát s dvojicí Kingová – Kudrjavcevová. 

Karolína Plíšková v Melbourne:

1. kolo:
Plíšková – Birrelová 6:4, 6:4

2. kolo:
Plíšková – Goergesová 7:6, 6:1

3. kolo:
Plíšková – Makarovová 3:6, 2:6