V Moskvě, na akci WTA Premier, narazí lounská rodačka v prvním kole na Alexandru Dulgheruovou, která je aktuálně padesátou osmou hráčkou světového žebříčku. Plíšková bude mít ale těžkou úlohu, protože aby měla šanci do Šanghaje, mezi dvanáct nejlepších tenistek sezony, letět, musela by se v Moskvě dostat až do finále. A to nebude na skvěle obsazeném klání vůbec lehké.

„Dokud mám malou šanci dostat se do Singapuru, budu o ni bojovat ze všech sil. A kdyby nevyšel Singapur, pořád je tu Ču-chaj, kde se hraje turnaj Elite Trophy pro hráčky z devátého až dvacátého místa žebříčku, a pak finále Fed Cupu," uvedla Plíšková pro média.

Třiadvacetiletá česká tenistka ale před turnajem v Moskvě ukázala, že po několika výpadcích se jí forma vrací. Vždyť v čínském Tianjinu dokráčela až do semifinále. V prvním kole tam v třísetové bitvě postoupila přes Slovenku Kristínu Kucovou 3:6, 6:3 a 7:5. Ve druhém hladce přestřílela Magdu Linettovou 6:2 a 6:1, poradila si lehce také s Timeou Babosovou ve čtvrtfinále – 6:3 a 6:2. Nestačila až na pozdější vítězku, šestou hráčku světa, Agnieszku Radwanskou, která českou tenistku přehrála poměrem 3:6 a 1:6. Potvrdilo se tak, že Karolíně Plíškové se proti Radwanské vůbec nedaří, zatím ji v kariéře ani jednou neporazila.

Letošní sezona zatím ale jinak lounské rodačce vychází na jedničku, účast na Turnaji mistryň by byla pověstnou třešničkou na dortu. Plíšková byla letos ve finále turnajů WTA už pětkrát, jeden titul vyhrála. Z vítězství se radovala v Praze, ve finále byla ve Stanfordu, v Birminghamu, Sydney a Dubaji. Ve světovém žebříčku byla letos nejlépe sedmá, aktuálně je patnáctá.

Celkem už třiadvacetiletá Karolína Plíšková v kariéře zvítězila na čtyřech turnajích WTA. Kromě letošního antukového z Prahy má tituly z tvrdých povrchů loni v Soulu a Linci, v roce 2013 vyhrála v Kuala Lumpuru, také na tvrdém.