Semifinále dvouhry a finále čtyřhry. V americkém Indian Wells, na turnaji prestižní kategorie WTA Premier, Karolína Plíšková výrazně ožila. Po dobrém úvodu sezony a famozních výkonech ve Fed cupu dvakrát vypadla v prvním kole a byla v útlumu. V Indian Wells se ale na kurtech opět ukázala „stará dobrá" ranařka z Loun. Úspěch ji posunul i v žebříčku, vyšplhala se na čtrnáctou pozici.

V Indian Wells nestačila Karolína Plíšková v dosud asi nejprestižnějším semifinále kariéry až na bývalou světovou jedničku a v současnosti osmou tenistku světa Victorii Azarenkovou.

Běloruska, která si nakonec ve finále poradila i se Serenou Williamsovou a triumfovala, vyhrála první set proti Plíškové jen těsně a v tie breaku 7:6. Druhá sada pak patřila české hráčce, která ho získala v poměru 6:1. Ve třetím, rozhodujícím, ale opět měla navrch Azarenková a zvítězila 6:2.

Plíšková ale nemusela příliš smutnit, vždyť předtím předvedla na turnaji skvělou „jízdu". Až do semifinále ztratila jen jediný set.

Prvním kolem prošla jako nasazená hráčka bez boje. Ve druhém nastoupila proti domácí Shelby Rogersové, sto sedmé hráčce světa. Porazila ji rychle ve dvou setech – 6:2 a 6:4.

V dalším, už třetím kole Plíšková bleskově vyprovodila z kurtu silnou Anu Ivanovičovou. Ukázala sedm es a po devětačtyřiceti minutách zvítězila nad bývalou světovou jedničkou a v současnosti sedmnáctkou ve světovém žebříčku hladce 6:2 a 6:0.

Ve čtvrtém kole pak ztratila set. Narazila na Johannu Kontaovou z Velké Británie a s šestadvacátou tenistku světa hrála 7:6, 3:6 a 6:3.

Ve čtvrtfinále opět ukázala, že v Americe je ve skvělé formě, znovu předvedla svůj typický útočný a agresivní tenis s výborným podáním a hladce si poradila s šestatřicátou tenistkou světa Daryou Kasatkinovu. Rusku porazila 6:3 a 6:2.

Rozjetou Plíškovou pak zastavila právě až skvěle hrající a nakonec slavící Victorie Azarenková. Plíšková se navíc v Indian Wells dostala s Georgesovou až do finále čtyřhry, ale nakonec titul se svou parťačkou nezískala.

Pro českou tenistku jsou výkony v Indian Wells příjemným povzbuzením po útlumu z Dauhá a Dubaje. Tam dvakrát po sobě vypadla už v prvním kole.

Díky úspěchu na velmi prestižním turnaji v Indian Wells Plíšková opět poskočila vzhůru v žebříčku WTA. A hned o pět míst, aktuálně je na čtrnácté pozici.

Rok přitom začínala na 11. místě, pak se ale úplně nedařilo a klesla na 19. příčku. Loni dokázala lounská rodačka nakouknout i do první světové desítky, byla dokonce sedmá.

Karolína Plíšková v dosavadní kariéře získala už čtyři turnajové tituly WTA, naposledy triumfovala loni v Praze.

Aktuálně se třiadvacetiletá česká hráčka přesunula do Miami, kde světový tenisový kolotoč pokračuje dalším turnajem na americké půdě. (hd)