Sezonu snů prozatím zažívá lounská rodačka Karolína Plíšková. Dvaadvacetiletá tenistka byla letos ve dvouhře na třech grandslamech ve druhém kole, na nedávném US Open dokonce ve třetím, před pár dny prohrála až ve finále turnaje v Hong Kongu, se svým dvojčetem Kristýnou si tam pak „spravila chuť" a vyhrála čtyřhru.

A sezona ještě nekončí. Aktuálně Karolína Plíšková v jihokorejském Soulu lehce proklouzla do druhého kola.

Cesta až do finále v Hong Kongu

Sestry Plíškovy ve světovém žebříčku WTA:
Karolína Plíšková:
Dvouhra - 32.
Čtyřhra - 42.

Kristýna Plíšková:
Dvouhra - 97.
Čtyřhra - 51.

V Soulu narazila v prvním kole na Izraelku Julii Gluškovou, na kurtu ale nebyla dlouho, vyhrála lehce a jasně 6:1 a 6:2. Plíšková tak i v Jižní Koreji potvrzuje skvělou letní a podzimní formu, která ji vynesla až na aktuální třicáté druhé místo ve světovém žebříčku.

Do Soulu Plíšková přiletěla z turnaje v Hong Kongu, kde až ve finále prohrála s bývalou wimbledonskou finalistkou Sabine Lisickou.

Ve čtyřhře pak ale v Hong Kongu Karolína Plíšková dominovala, se svou sestrou Kristýnou, které patří v žebříčku WTA devadesáté sedmé místo, vybojovaly turnajový titul.

Karolíně Plíškové se letos daří i na prestižních grandslamech. Na Wimbledonu, Australian Open i French Open byla ve druhém kole, na posledním US Open prošla dokonce do třetího kola, když porazila i bývalou světovou jedničku Ivanovičovou.