V souboji dvou vítězek juniorských grandslamů z roku 2010 byla v osmifinále turnaje v Miami lepší lounská rodačka Karolína Plíšková, Rusku Gavrilovovou porazila hladce 6:3 a 6:2. Světová čtrnáctka už na jednom z nejprestižnějších tenisových podniků sezony proklouzla do čtvrtfinále.

Po volném losu v prvním kole si Plíšková v Miami poradila ve druhém s Němkou Annikou Beckovou, jedenaosmdesátou hráčkou světa, 2:6, 6:3 a 6:4. Ve třetím kole pak ve dvou setech „přejela" Paulu Gibertovou (419. na světě) 7:5 a 6:1. Aktuálně v osmifinále doslova rozstřílela po padesáti osmi minutách Dariu Gavrilovovou z Ruska 6:3 a 6:2.

Lounská rodačka proti 97. hráčce světa opět potvrdila skvělou formu, ve čtvrtfinále ji čeká světová desítka Andrea Petkovičová z Německa.

Česká tenistka proti Gavrilovové, která nedávno mimo jiné porazila také Marii Šarapovovou, ovládla už začátek duelu. Za stavu 2:2 v první sadě brzy prolomila podání Rusky a zbytek setu pak už ovládla – 6:3. I druhá sada byla rychlá. Plíšková se opět mohla spolehnout na svůj skvělý servis, jeden z nejlepších na okruhu WTA, a tvrdé údery a dostala se do vedení 5:1. Celý set nakonec získala v poměru 6:2. V utkání tenistka původem z Loun zahrála osm es, úspěšnost prvního podání měla 86 procent.

Plíšková je aktuálně čtrnáctá

Ve čtvrtfinále prestižního turnaje kategorie Premier WTA (po grandslamech nejdůležitější – pozn. red.) se Karolína Plíšková ukáže poprvé, s Němkou Petkovičovou má vyrovnanou bilanci 1:1.

Ranařka z Loun Karolína Plíšková, která teprve nedávno oslavila třiadvacetileté narozeniny, je ve světovém žebříčku na čtrnáctém místě, letos už přitom chvilku byla i třináctá. Velká naděje českého tenisu totiž už letos odehrála dvě finále série WTA a jedno semifinále, na Australian Open se dostala do třetího kola, navíc pomohla reprezentaci ve Fed cupu.

Celkově Karolína Plíšková už v kariéře ve finále série WTA nastoupila osmkrát, třikrát zvedala nad hlavu trofej pro vítězku. Zlomovou sezonou byla pro rodačku z Loun ta loňská, kdy se z 68. místa na světě dokázala probojovat do dvacítky, více se prosazovala také na grandslamech, v jednom šla do třetího kola, ve zbývajících do druhého, dva prestižní turnaje série WTA v roce 2014 vyhrála. Letos zatím na turnajový triumf čeká. 

Turnaj WTA Premier v Miami:

2. kolo:
Plíšková – Becková (81.) 2:6, 6:3, 6:4

3. kolo:
Plíšková – Gibertová (419.) 7:5, 6:1

4. kolo:
Plíšková – Gavrilovová (97.) 6:3, 6:2

Čtvrtfinále:
Plíšková – Petkovičová (10.) ???