Po vypadnutí v prvním kole v Torontu a ve druhém v Cincinnati, tedy po dvou ne úplně povedených turnajích, se Karolína Plíšková znovu nadechuje. Chce ukázat, že před blížícím se US Open její forma opět stoupá, v New Havenu aktuálně proklouzla do čtvrtfinále, kde je tenistka původem z Loun proti Tsurenkové, šestačtyřicáté tenistce světa, favoritkou.

V New Havenu Plíšková v prvním kole otočila nepříznivý vývoj duelu s Polonou Hercogovou (64. hráčka světa). Lounská rodačka sice prohrála první sadu 2:6, ve druhé ale zaútočila a v tie – breaku zvítězila 7:6. Třetí sadu už plně kontrolovala a Slovinku porazila 6:2.

Ve druhém kole, kde porazila Olgu Savčukovou, už takové komplikace aktuálně osmá tenistka světa nepřipustila. Ukrajinka, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a v žebříčku jí patří až 248. místo, odešla z kurtu rychle, když ji Plíšková porazila 6:4 a 6:1. Třiadvacetiletá Češka rychle v první sadě prolomila servis Ukrajinky, ta se sice ještě dotáhla, Karolína Plíšková si ale set nakonec zkušeně pohlídala. A ve druhém už to byl jen a jen její koncert, třikrát vzala Savčukové podání a navíc se opět mohla spolehnout na svůj dělový servis.

Na řadě je Tsurensková

Nyní čeká na Plíškovou čtvrtfinále proti další ukrajinské tenistce. V bitvě o semifinále turnaje v New Havenu se Češka známá svou agresivní útočnou hrou utká s Lesií Tsurenskovou (46. hráčka světa). Lounská rodačka bude v duelu favoritkou, v minulosti se obě utkaly už třikrát, Češka se radovala z vítězství dvakrát.

Karolína Plíšková je aktuálně na americkém turné před grandslamem US Open. Daří se jí střídavě. Nejprve na prestižním klání ve Stanfordu prošla až do finále, pak ale rychle vypadla v Torontu a Cincinnati. Hlavním cílem je ale už nyní US Open, kde bude chtít Plíšková vylepšit své dosavadní maximum, kterým je třetí kolo.

Lounská rodačka byla letos ve finále turnajů WTA už pětkrát, jeden titul vyhrála. Radovala se v Praze. Celkem už třiadvacetiletá Karolína Plíšková v kariéře zvítězila na čtyřech turnajích WTA. Titul má z tvrdých povrchů loni v Soulu a Linci, v roce 2013 vyhrála v Kuala Lumpuru, také na tvrdém, jen letošní titul z Prahy je antukový.