Rozhodnuto. Český tenisový svaz nominoval hráčky na blížící se olympiádu v Riu do čtyřhry. Mimo hru nakonec zůstala Barbora Strýcová, lounská rodačka Karolína Plíšková má nastoupit s Lucií Šafářovou. Hrát bude i ve dvouhře. A mix? Uvidí se až v Brazílii, startovat by ale chtěla.

„Normálně sice hraji na turnajích jen singl a debl, ale kdyby to šlo, tak bych v Riu chtěla hrát všechno – singl, debl i mix," nechala se už před časem slyšet Karolína Plíšková.

A přání se jí může splnit. Podmínky dané olympijským svazem splňuje, nyní dostala zelenou i v podobě nominace od Českého tenisového svazu.

Otazníky nad čtyřhrou

Ve dvouhře budou pod pěti kruhy v Riu reprezentovat Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Tato nominace byla ale víceméně jasná, je závislá na světovém žebříčku WTA, kde lounské rodačce aktuálně patří 17. pozice.

Daleko zamotanější byla situace kolem čtyřhry. Tam mohou nastoupit jen dva české páry a i když Kvitová ji hrát nechtěla, zbývalo pět vynikajících tenistek. Jistotu měla Hradecká, která je v top ten světového žebříčku čtyhry. Ta si přibrala parťačku, s kterou už vybojovala stříbro z olympiády v Londýně, Hlaváčkovou. Svaz pak musel volit mezi Šafářovou, vítězkou grandslamů v deblu, jenž ale běžně hraje s cizinkou, Plíškovou a Strýcovou, které společně výborně hrály ve Fed cupu a očekávalo se, že by mohly hrát i na olympiádě bok po boku. Zvlášť když duo Plíšková – Šafářová společně nikdy nehrálo.

Nakonec ale, trochu překvapivě, vznikl a byl nominován pár Šafářová – Plíšková. Dvě skvělé singlistky budou chtít jistě zazářit.

A mix? Ten se bude obsazovat až v Riu, že by chtěl hrát s Plíškovou se nechal slyšet Tomáš Berdych. Uvidíme.