"Je to zatím mé nejlepší umístění na mistrovství světa v dlouhém bazénu. Takže fajn," hodnotila po závodu pozitivně svůj první start na světovém šampionátu v Maďarsku Lucie Svěcená.

Loni osmá na ME, dvacátá sedmá na olympiádě a dvanáctá na mistrovství světa v krátkém bazénu chtěla ale na své hlavní trati sto metrů motýlek atakovat na MS své nejlepší časy. A ještě o něco posunout skvělá umístění. Jenže čas 1:00,34 byl pro ni trochu zklamáním. Vždyť její osobní rekord má hodnotu 58.54, dost za ním tedy zaostala. "Čas bohužel nevyšel tak, jak jsem chtěla," přiznala nejlepší česká motýlkářka.

Lucie Svěcená.
Svěcená má z republiky tři medaile, spokojená není. Trápí ji před MS únava

Velkou roli může hrát únava, která už několik týdnů českou naději trápí. Forma není ideální. Že není úplně v pořádku potvrdily také zdravotní testy. Přesto Svěcená v Budapešti bojovala a zaplavala v nejvyšší konkurenci zatím svůj nejlepší výsledek na MS v dlouhém bazénu. "Ano, únava mě stále sužuje. Důsledkem toho jsem nejspíš také nemohla útočit na lepší čas. Navíc mám teď nějaké problémy s bedry. Jsou namožené a při motýlu jsou bohužel hodně potřeba. Snažím se dát trochu do kupy, abych se mohla poprat ještě na padesátce a ve štafetě," snaží se být optimistkou Lucie Svěcená.