Vrcholem sezóny pro dané kategorie veslařů bylo Mistrovství ČR dorostu, staršího a mladšího žactva 2009, které se konalo poslední červnový víkend na račickém veslařském kanále.

VKO Louny letos doufal získat opět své místo na medailových příčkách a přání bylo vyplněno hned dvakrát. Lounští závodníci, či spíše závodnice, přivezli stříbrné a bronzové medaile ze dvou disciplin, několikrát je pak měli doslova na dosah.

Bronz vybojovala čtyřka s kormidelníkem dorostenek ve složení Pekárková M., Holubová P., Urbanová B., Fleková R., Holubová A.(k). Stříbrné medaile se pak M. Pekárkové, P. Holubové a R. Flekové (k.) houpaly na krku po účasti na společné osmě dorostenek s Roudnicí a Ústím.

Dvě lounské posádky měly k medailím blízko. M. Pekárková s P. Holubovou, tentokrát na dvojce bez kormidelníka, obsadily čtrvté místo v A finále.

Stejně tak čtyřka starších žákyň Holubová A., Martinovská T. , Pospíšilová B. , Jelínková E. , Fleková R. (k.), o smutných 50 setin sekundy.

Finálové A jízdy, kam se kvalifikovalo nejlepších 6, se účastnila ještě dvojka dorostenců VK Ohře Louny, R. Vurbs, F. Černý, která obsadila 6. místo.

(Bb)