Oblastní přebor Labe ve veslování se jel o víkendu v Račicích za účasti všech klubů z povodí Labe a závodníků Veslařského klubu Ohře Louny, který tam měl v předchozím týdnu soustředění. Po sobotních rozjížďách se jely v neděli finálové závody, v nichž Lounští vybojovali jedno první, šest druhých a tři třetí místa.

Nejcennější medaili získala nepárová čtyřka s kormidelníkem žaček ve složení Věra Vydrová, Lucie Pospíšilová, Barbora Urbanová a Pavlína Šampalíková s kormidelníkem Jaroslavem Kalusem. Úspěšná byla i párová čtyřka žaček s kormidelnicí Voglerovou, neboť Lomozová, Pekárková, Martinovská a Roháčová projely cílem na 2. místě. Do dvojskifu žen usedla lounská Nikol Richterová s Lenkou Floriánovou z Chemičky Ústí a skončily rovněž na 2. místě.

Dvakrát stříbro na dvojce i na dvojskifu vybojovali i dorostenci Petr Koleňák s Filipem Černým. Rovněž 2. místo na dvojce získaly dorostenky Kristýna Voglerová a Adéla Brezaniová. Třetí skončily na dvojskifu také mladší žákyně Barbora Pospíšilová a Andrea Holubová (6. Lomozová a Pekárková), na skifu (ročník 95) pak Tereza Martinovská, zatímco ve stejné lodi ale ročníku 1996 byla B. Pospíšilová čtvrtá.

Těsně pod stupni na 4. místě skončil také skif mladších žáků (96) stejně jako ve starších žácích skifař Tomáš Neuhöfer. Třikrát v nedělním finále jel lounský Ladislav Miklos. Jako člen párové čtyřky bez kormidelníka doplnil posádku společenství Chemičky Ústí a přispěl ke 2. místu lodi. Společně s Hossingerem z Chemičky vybojovali na dvojskifu třetí místo. Mezi skifaři pak skončil Miklos na pátém příčce. Na stejném místě v umělém kanálu v Račicích se pojede od 29. června do 1. července vrcholný podnik sezony, kterým je Mistrovství České republiky pro dorost a žactvo.

Kolem převrhnutého skifu bylo prý nejvíc legrace